Spašavanje ekonomije

Milićević: Nužnim intevencijama moramo koliko-toliko očuvati gospodarstvo

Izmjene proračuna zasnivaju se na tome da se nadomjeste izvori financiranja.
Gospodarstvo / Posao | 28. 04. 2020. u 17:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica financija Jelka Milićević izjavila je izaslanicima na izvanrednoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH da zasigurno ne mogu biti zadovoljni rebalansom ovogodišnjeg proračuna FBiH, kao i zakonom o njegovom izvršenju jer "nitko nije ni u resornom ministarstvu". 

''Ono što smo se trudili jeste da ćemo imati pad prihoda od 15 posto. S jedne strane to je nešto što mi želimo da ostane, a s druge strane je uistinu nužna intervencija za mjerama koje će koliko toliko očuvati gospodarstvo i stvoriti preduvjete da se izgubljena radna mjesta vrate'', kazala je Milićević.

Izmjene proračuna zasnivaju se na tome da se nadomjeste izvori financiranja.

Govoreći o uspostavi Stabilizacijskog fonda pojasnila je da su to sredstva proračuna koja će kroz Ministarstvo financija subvencionirati doprinose na najnižu plaću.

''Prema našim procjenama to je 320.000 uposlenih u Federaciji BiH i otprilike planirana sredstva su 488 milijuna KM, a bila su 500 milijuna. Dakle, napravljena je korekcija u Zastupničkom domu za 12 milijuna KM'', kazala je Milićević.

Među novinama, istakla je da je u rebalansu proračuna 200 milijuna KM namijenjeno nižim razinama vlasti, odnosno županijama.

Kopirati
Drag cursor here to close