Plaća i do 2.150 KM

Unatoč financijskoj krizi, Milićević i Drljača primaju osam službenika

Dok Federaciju trese financijska kriza dva ministra raspisala natječaje za osam službenika
Gospodarstvo / Posao | 06. 02. 2019. u 08:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Financijska kriza u Federaciji BiH nije spriječila ministricu financija Jelku Milićević (HDZ) i ministra rada i socijalne politike FBiH Veska Drljaču (SBB) da u jeku priče o blokadi isplata u FBiH raspišu natječaje za prijem osam državnih službenika.

Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine objavila je 29. siječnja 2019. godine u ime Ministarstva financija FBiH javni natječaj za prijem tri stručna suradnika. Ovo ministarstvo, na čijem čelu se u tehničkom mandatu nalazi ministrica Jelka Milićević, potražuje dva stručna suradnika bilansista i jednog stručnog suradnika za pravne poslove.

Osobe koje budu primljene na oglašene pozicije imat će neto plaću u iznosu 1.165,50 KM, a Milićević od aplikanata traži da imaju godinu radnog iskustva nakon stjecanja diplome visoke stručne spreme.

Pored ovog, Milićević je 4. veljače 2019. godine raspisala i javni natječaj za prijem stručnog savjetnika za platni promet u zemlji i financijsko poslovanje i stručnog suradnika za devizni sustav i platni promet sa inozemstvom. Predviđena neto plaća savjetnika je 1.291,50 KM, a suradnika 1.165,50 KM.

U proteklih nekoliko dana raspisan je natječaj i za prijem državnih službenika u Ministarstvu rada i socijalne politike FBiH na čijem čelu se nalazi ministar Vesko Drljača, također u tehničkom mandatu.

Drljača potražuje osobe koje će zaposliti na pozicijama tajnika ministarstva, stručnog savjetnika za normativno-pravne poslove u oblasti rada i radnih odnosa i stručnog suradnika u oblasti rada, sigurnosti i zdravlja na radu.

Osoba kojoj se posreći da bude zaposlena kao tajnik ministarstva primat će 2.153,68 KM neto plaće. Nešto manju plaću dobivat će savjetnik za normativno-pravne poslove (1.424,21 KM), dok će stručni suradnik u oblasti imati neto plaću u iznosu od 1.285,26 KM.

Podsjećanja radi, u članu 31. Zakona o državnoj službi Federacije BiH piše da "državnog službenika postavlja rukovoditelj organa državne službe, uz prethodno pribavljeno mišljenje Agencije za državnu službu FBiH, s liste uspješnih kandidata koji su prošli javni natječaj". To znači da javni organi nisu dužni primiti najbolje rangiranog kandidata.

Kopirati
Drag cursor here to close