Višković najavljuje

Manji porez za povećanje plaće

Gospodarstvo / Posao | 30. 04. 2019. u 13:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Republike Srpske (RS) Radovan Višković najavio je da će entitetska vlada uskoro predložiti novi set zakona, s ciljem rasterećenja gospodarstva i povećanja plaća.

''Kroz zakonsku regulativu definirat ćemo da se poslodavcima koji povećaju plaću zaposlenima, na kraju godine vrati značajan dio poreznih davanja'', naveo je Višković.

Prioritet Vlade ostaje, kako je dodao, rad na stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta, privlačenju domaćih i stranih investicija, stvaranju uvjeta za nova zapošljavanja i poboljšanju životnog standarda građana.

''Vlada i ove godine nastavlja realizaciju uspješnog Programa zapošljavanja, kojim stimulira poslodavce da otvaraju nova radna mjesta, a s ponosom ističem i da će Vlada od ove godine redovno osiguravati poslove pripravnika u institucijama RS za najbolje studente s dva javna sveučilišta, jer na mladim i stručnim ljudima ostaje razvoj i prosperitet RS'', naveo je Višković.

Također, od ove godine se provodi i Program prekvalifikacije visokoobrazovanih nezaposlenih osoba u pravcu osnovnih IT vještina, kako bi ove osobe bile konkurentnija na tržištu rada.

Kopirati
Drag cursor here to close