Kolaps zdravstva

Liječnici ne odustaju: Preko 1000 ih dalo otkaz

U TK je preko 1000 liječnika potpisalo individualne otkaze.
Gospodarstvo / Posao | 19. 06. 2018. u 20:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Štrajkačkog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona Admir Suljić rekao je da je do podneva u svim zdravstvenim ustanovama ovog kantona oko 1. 030 liječnika i stomatologa potpisalo individualne otkaze.

Suljić je, između ostalog, naveo da je u Domu zdravlja Gračanica individualne otkaze potpisalo 90 posto, a u Općoj bolnici 50 posto liječnika.

On je rekao da je u Doboj Istoku 99 posto liječnika potpisalo otkaze, u Srebreniku 90 posto, a u Gradačcu i Lukavcu po 70 posto, te naveo da će se točan broj potpisanih otkaza znati na kraju dana, kada će svi otkazi biti provedeni kroz protokol, piše Slobodna Bosna.

Zbog potpisivanja otkaza liječnika okupljenih u Strukovnom sindikatu doktora medicine i stomatologije, kao i mogućeg kolapsa zdravstvenog sistema Tuzlanskog kantona, klubovi zastupnika pojedinih stranaka koje participiraju u Skupštini Tuzlanskog kantona zatražili su hitno održavanje sjednice kantonalnog parlamenta.

U prostorijama Skupštine Tuzlanskog kantona danas su održane dvije sjednice Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona.

Na prvoj, redovnoj sjednici Kolegija, zakazana je redovna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, dok je na izvanrednoj sjednici Kolegija zakazanoj sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera za petak, 22.6.2018. godine, s početkom u 9,30 sati.

Također je dogovoreno da se na hitnu sjednicu pozovu predstavnici Neovisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Tuzlanskog kantona kao Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije.

Kopirati
Drag cursor here to close