Sindikat

Liječnici HBŽ-a nastavljaju štrajk

Sindikat liječnika HBŽ-a nastavlja štrajk.
Gospodarstvo / Posao | 27. 12. 2017. u 14:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Nakon što je Županijski sud u Livnu ukinuo presudu Općinskog suda u Livnu kojom se zabranjuje štrajk liječnika u Hercegbosanskoj županiji (HBŽ), iz Sindikat liječnika HBŽ-a najavili su kako od danas nastavljaju prekinuti štrajk.

"U ovakvoj situaciji Sindikat Liječnika HBŽ-a nema drugu mogućnost nego da se obustavom rada izbori za svoja radna, socijalna i materijalna prava. Liječnici u HBŽ-u ne žele ništa više od onog što već sada imaju naše kolege u Novoj Biloj, Jajcu, Travniku, Kiseljaku, Bugojnu, Zenici, Bihaću i u mnogim drugim gradovima u Federaciji BiH", poručili su iz Sindikata.

Iz Sindikata dodaju kako su strukovni kolektivni ugovori za liječnike do sada potpisani u pet županija u Federaciji BiH, dok se u dvije županije trebaju potpisati ovih dana.

"U našoj županiji se, nažalost, Sindikat liječnika ne želi priznati ni kao službeni partner za pregovaranje. Zbog svega navedenog Sindikat liječnika HBŽ-a nastavlja obustavu rada do ispunjenja naših zahtjeva", stoji u priopćenju.

Općinski sud u Livnu je 15. studenog 2017. godine, prema zahtjevu resornog županijskog ministarstva, donio presudu kojom se Sindikatu liječnika HBŽ-a zabranjuje organiziranje i provođenje štrajka na području HBŽ-a. U obrazloženju je navedeno da štrajk nije organiziran niti se provodio sukladno pozitivnim propisima.

Međutim, 19. prosinca 2017. godine Županijski sud u Livnu ukinuta je tu presudu Općinskog suda u Livnu.

Kopirati
Drag cursor here to close