Dr. Sokolović–Begić

Konjic: Hoće li direktorica koja je sama sebi dizala plaću u novi mandat?

Kandidat treba posjedovati i ''znanje o zdravstvenom menadžmentu'' te ''provjerene rezultate u pogledu stručnih, organizacijskih, menadžerskih i dr. radnih sposobnosti''
Gospodarstvo / Posao | 28. 01. 2021. u 19:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opća bolnica Konjic raspisala je javni natječaj za izbor i imenovanje direktora te zdravstvene ustanove.

Budući direktor koji se bira na mandat od četiri godine treba imati završen medicinski fakultet, položen stručni ispit, završenu specijalizaciju iz bolničkih ili kliničkih disciplina, najmanje pet godina radnog iskustva u struci.

Kandidat treba posjedovati i ''znanje o zdravstvenom menadžmentu'' te ''provjerene rezultate u pogledu stručnih, organizacijskih, menadžerskih i dr. radnih sposobnosti''. Sposobnost bi, primjerice, trebalo dokazati certifikatom o završenoj kontinuiranoj profesionalnoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta (napredna razina SHCE 3 u skladu sa propisima o kontinuiranoj profesionalnoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta), odnosno završenoj specijalizaciji iz zdravstvenog menadžmenta ili završenom postdiplomskom studiju iz zdravstvenog menadžmenta.

Uz sve dokumente, potrebno je dostaviti i Program rada za mandatno razdoblje, stoji u natječaju.

Nije poznato hoće li dosadašnja direktorica konjičke bolnice, Suzana Sokolović–Begić krenuti u novi mandat. Direktorica Sokolović–Begić u svom mandatu istaknula se visinom plaće. Ona je, kako su utvrdili revizori, postupno sama sebi povećavala plaću koja je mjesečno iznosila i do 6 i pol tisuća maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close