Pripravnički staž

Konjic: 20 pripravnika spremno za rad

U utorak je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić upriličio prijem za pripravnike, te im tom prilikom zaželio uspješan rad i mnogo sreće u budućem životu i radu.
Gospodarstvo / Posao | 05. 05. 2021. u 18:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić upriličio prijem za pripravnike, te im tom prilikom zaželio uspješan rad i mnogo sreće u budućem životu i radu, navodi Općina Konjic.

Prvo radno iskustvo

"Općina Konjic je aplicirala na javni poziv Federalnog zavoda za zapošljavanje i dobila mogućnost da izvrši prijem pripravnika, nažalost, bili smo limitirani brojem prilikom apliciranja, pa će tako ove godine pripravnički staž uz sufinanciranje Općine Konjic obaviti 20 pripravnika", kazao je ovom prilikom načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, koji je naglasio da je ovo dobra prilika da mladi ljudi steknu radno iskustvo.

Sretni zbog pružene prilike

Emir Kozić mr. sanitarnog inženjerstva, koji će pripravnički staž odraditi u Domu zdravlja Konjic i Dženana Karić dipl. ekonomistica, koja je raspoređena u Općinu Konjic, sretni zbog mogućnosti koju im je pružila Općina Konjic zahvalili su se ovom prilikom i naglasili kako im je ovo prva stepenica ka poslovnom svijetu, čemu se istinski raduju.

Nedžad Ramić, pomoćnik načelnika za zajedničke i stručne poslove podsjetio je da zbog pandemije koronavirusa u prošloj godini nije bilo ovakvih programa, te poručio pripravnicima da se potrude da steknu što bolje radno iskustvo.

Općinski načelnik upriličio prijem za ovogodišnje pripravnike koji su danas počeli pripravnički staž Danas je načelnik...

Objavljuje Općina KonjicUtorak, 4. svibnja 2021.
Kopirati
Drag cursor here to close