Evo odgovora!

Koliko ustvari Mostar ima komunalnih poduzeća i kako se riješiti divlje deponije!

Iz Sindikata komunalnih radnika naglašavaju kako se poslovima čišćenja u Mostaru ''ne bavi pet komunalnih poduzeća, kako se stalno plasira i naglašava u javnosti, već isključivo dvije tvrtke, i to sa manje ili više uspjeha''.
Gospodarstvo / Posao | 28. 03. 2019. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Mostar čiste dvije tvrtke

''Komunalno poduzeće vrši pražnjenje posuda i nije u mogućnosti u redovnom poslu čistiti divlje deponije, niti spriječiti ove nezakonske radnje'', navodi se u priopćenju Samostalnog sindikata radnika komunalne privrede u FBiH (SSRKP), njihove sindikalne organizacije JP Komos Mostar.

Iz Sindikata napominju kako je ''u Gradu Mostaru davalac komunalnih usluga pravno formalno je J.P. ''Komunalno'' d.o.o. Mostar, a obavlja poslove koji nisu vezani za čistoću. Također je činjenica da su donesene odluke o gašenju poduzeća J.P. Parkovi i J.P. Komos, koje su i sada važeće, a da zahvaljujući izvršnoj vlasti do danas nisu provedene''.

Ove dvije tvrtke još uvijek obavljaju poslove održavanja čistoće i zelenih površina i to jedna na tzv. zapadnoj, a druga na na tzv. istočnoj strani Grada.

Prema tome, iz Sindikata naglašavaju kako se ovim poslovima ''ne bavi pet komunalnih poduzeća, kako se stalno plasira i naglašava u javnosti, već isključivo ove dvije tvrtke, i to sa manje ili više uspjeha''.

Foto: Snimio čitatelj / A što s ovim?!

Još jednom su naglasili kako ''prema važećim zakonskim propisima nije dozvoljeno ni u kom slučaju odlaganje otpada na bilo koju površinu, osim u za to predviđene posude''.

''Ovakvo nedopustivo postupanje treba da spriječi i sankcionira vlast, kao i to da nema nikakvih prepreka da samo jedno komunalno poduzeće profunkcionira u punom kapacitetu'', naveli su na kraju iz SSRKP.

Naknadno smo iz drugih izvora dobili pojašnjenje kako građani na pojavu svih divljih deponija ili smeća koje se ne odvozi, trebaju nazvati komunalnu inspekciju. Komunalni inspektori nakon izlaska na teren i utvrđivanja stanja izdaju nalog tim istim komunalnim radnicima da uklone smeće.

Pojašnjeno nam je kako komunalni radnici ne mogu svojevoljno kupiti i odvoziti smeće koje se nalazi izvan kontejnera (!) bez naloga komunalnih inspektora.

Kopirati
Drag cursor here to close