Ideal

Koliko sati dnevno treba raditi?

Ako imate vlastitu tvrtku, pokušajte uvesti bar jedan skraćeni radni dan i pratite rezultate.
Gospodarstvo / Posao | 01. 07. 2021. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istraživanje koje je provela američka profesorica strateškog upravljanja ljudskim resursima Rita Fontinha pokazala je da su poslodavci bili u pravu u vezi s negativnim stranama skraćenog radnog vremena, prenosi portal Profitiraj. 

“Dok kraći radni dan može rezultirati boljom organizacijom vremena i boljom koncentracijom, pojedinci mogu osjetiti dodatan pritisak da završe zadatke na vrijeme. Fleksibilnost da mogu iskoristiti još malo vremena da dovrše zadatke ili da uzmu više slobodnog vremena ako su završili sve prije isteka radnog vremena zapravo je nešto što zaposlenici jako cijene“, rekla je o svom istraživanju Fontinha .

No korona je dodatno uvela zbrku u nekakav uobičajen tijek radnog dana. Kalifornijska tvrtka Tower nakon 5 godina petosatnog radnog dana, tijekom lockdowna, kada su radnici radili od kuće, ukinula je tu odluku jer je trebalo zadržati visoku produktivnost. Umjesto da budu dostupni samo 5 sati, u koroni su prihvatili “uvijek smo dostupni za kupce”.

Ove godine nisu se vratili modelu od pet radnih sati i radnici su bili razočarani. Tower je odlučio da će taj model biti na snazi od kolovoza do studenoga, dakle četiri mjeseca godišnje, te radnici to smatraju dobrim benefitom, nečem čemu se raduju.

Ako imate vlastitu tvrtku, pokušajte uvesti bar jedan skraćeni radni dan i pratite rezultate.

Kopirati
Drag cursor here to close