INTERA Tehnološki Park

Kako napraviti prvi korak ka freelancing karijeri?

Kako bi svim zainteresiranima olakšao početak njihove freelancing karijere, INTERA Tehnološki Park kroz projekt FREECO, financiran sredstvima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, organizira Code On Meetup Vol. 12: Becoming a Freelancer.
Gospodarstvo / Posao | 05. 09. 2019. u 09:40 Intera Tehnološki park

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biti sam svoj šef, unovčiti vlastiti talent ili vještine, a svoje vrijeme organizirati prema vlastitom rasporedu neke su od osnovnih karakteristika koje freelanceri širom svijeta navode kao ključne prednosti svog izbora karijere.

Ovaj pojam odavno nije rijetkost u poslovnom svijetu i sve je veći broj onih koji se odlučuju na rad na daljinu koristeći suvremene informacijske tehnologije.

Napraviti prvi korak u bilo čemu uvijek je izazovno, a kada taj korak predstavlja ulazak u neki sasvim novi svijet s bezbroj tržišnih igrača, još je i izazovnije.

Kako bi svim zainteresiranima olakšao početak njihove freelancing karijere, INTERA Tehnološki Park kroz projekt FREECO, financiran sredstvima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, organizira Code On Meetup Vol. 12: Becoming a Freelancer.

I ovaj meetup će se, već tradicionalno, održati u Code Hubu Mostar, i to u četvrtak, 19.9.2019. godine u 18 sati.

Svoja iskustva iz freelancing svijeta će sa svim prisutnima prvo podijeliti Demir Selmanović, programer i projekt menadžer s više od 15 godina iskustva u različitim ulogama vezanim uz razvoj softwarea.

U svom životopisu ima i poziciju tehničkog urednika Toptala, jedne od najpopularnijih freelancing platformi. Osim Demira, prisutni će imati priliku čuti i Hasiba Alića, osnivača marketinške agencije, koji je u freelancing svijetu prošao put od freelancera do poslodavca.

Oni će se osvrnuti na svoje početke, male trikove koji su im pomogli prilikom dobivanja prvih poslova, ali i sve one prepreke i naučene lekcije koje su prošli u svojim karijerama. Prisutni će moći čuti korisne savjete o načinima komuniciranja s klijentima, pregovaranju boljih uvjeta angažmana, ali i razvoju određenih vještina koje su neophodne za uspješnu karijeru.

Meetup će biti izvrsna prilika i za predstavljanje svih aktivnosti u okviru projekta FREECO, poglavito niza obuka koje će obilježiti naredni period u Code Hubu Mostar, a svim polaznicima će poslužiti za stjecanje najtraženijih vještina na freelancing platformama.

Svi zainteresirani za ovu temu svoje sudjelovanje mogu potvrditi na linku, a nakon toga je dovoljno samo doći u prizemlje zgrade Ledara na adresu Kardinala Stepinca bb gdje se nalazi Code Hub Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close