Štrajk od 10 dana

Kabinsko osoblje Ryanaira zaprijetilo štrajkom u Španjolskoj

Odnosi sindikata i uprave kompanije zaoštrili su se prošli mjesec kada je Ryanair priopćio da ima 900 pilota i kabinskih zaposlenika više nego mu je potrebno.
Gospodarstvo / Posao | 15. 08. 2019. u 07:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikati kabinskog osoblja zrakoplovne kompanije Ryanair u Španjolskoj najavili su u srijedu desetodnevni štrajk za rujan čime žele spriječiti zatvaranje baza i otpuštanja.

Sindikati USO i SITCPLA naveli su u zajedničkom priopćenju kako upozorenjem o štrajku žele spriječiti zatvaranje baza na otoku Gran Canariji, južnom dijelu otoka Tenerife i katalonskom gradu Gironi te posljedično otpuštanje zaposlenika.

Ovo je zasad upozorenje a formalno sazivanje štrajka uslijedit će ne dođe li do sporazuma s irskim avioprijevoznikom. Idućih dana se očekuju pregovori preko posrednika.

Ne dođe li do sporazuma sindikati će sazvati štrajk za dane 1., 2., 6., 8.,13., 15., 20., 22., 27. i 28. rujna.

U petak je i glavni sindikat pilota Ryanaira najavio glasovanje među svojim članovima o stupanju u štrajk. Odnosi sindikata i uprave kompanije zaoštrili su se prošli mjesec kada je Ryanair priopćio da ima 900 pilota i kabinskih zaposlenika više nego mu je potrebno.

Kopirati
Drag cursor here to close