Početak rada

Josip Paladino počeo raditi u SKB Mostar

Josip Paladino je počeo s radom u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.
Gospodarstvo / Posao | 23. 10. 2018. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: YouTube / Josip Paladino

Josip Paladino, jedan od najuglednijih hrvatskih neurokirurga, jučer je i službeno počeo raditi u SKB-u Mostar, piše Večernji.ba.

U travnju je Upravno vijeće Sveučilišne kliničke bolnice Mostar donijelo odluku o angažmanu neurokirurga Paladina.

Paladino će u mostarskoj bolnici raditi 15 dana mjesečno. S radom je trebao početi i prije, međutim bilo je potrebno nabaviti svu potrebnu opremu.

O Josipu Paladinu

Josip Paladino jedan je od najuglednijih hrvatskih neurokirurga i profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Rođen je u Splitu 1950. godine. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1974. godine. Potom je 1981. završio poslijediplomski sveučilišni studij biologije, smjer biomedicina, a iste je godine obranio i magistarski rad. Specijalizaciju iz neurokirurgije završio je 1984., a doktorsku disertaciju obranio 1987. godine. Potom je 1996. godine boravio na stručnom usavršavanju na sveučilišnoj klinici u Mainzu. Nakon što je diplomirao, bio je asistent u Zavodu za anatomiju (1974. - 1978.), a zatim u razdoblju od 1983. do 1989. godine i asistent na Katedri za kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kada je izabran za docenta u Klinici za neurokirurgiju.

U Klinici je prvo bio voditelj Odjela za vaskularnu neurokirurgiju (1989.) i pročelnik Operacijskoga odjela (1993.), a 1995. godine imenovan je za predstojnika Klinike za neurokirurgiju Medicinskog fakulteta u Kliničkome bolničkom centru.

 

Kopirati
Drag cursor here to close