Persona non grata

Još jedna prosvjedna šetnja Mostarom: 'Vlada se boji zdravstvenih radnika'

Kako su najavili prosvjedi će se održati i u četvrtak i petak, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.
Gospodarstvo / Posao | 24. 03. 2021. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikati zdravstva organizirali su još jednu prosvjednu šetnju u Mostaru.

Prosvjednu šetnju su započeli sa Španjolskog trga prema zgradi Vlade HNŽ. 

Predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a Dalibor Vuković kazao je kako činjenica da je u šetnji bilo više policijskih službenika nego zdravstvenih radnika govori koliko ih se vlast boji zdravstvenih radnika. 

Ponovio je kako vlada nije učinila ni najmanji korak kako bi udovoljila zdravstvenim radnicima i potpisala s njima kolektivni ugovor. Vladu je nazvao korumpiranom i bezobraznom, na čelu s premijerom Hercegom, ministrom financija Faladžićem i ministrom zdravstva Opsenicom.

Foto: Bljesak.info / Održana još jedna prosvjedna šetnja Mostarom

Oni su, podsjetio je, prozvani personama non gratama među zdravstvenim radnicima, što znači, kako je poručio, da ih okrivljuju i proglašavaju glavnim krivcima zašto zdravstveni radnici proživljavaju ovoliku agoniju i zašto štrajk traje ovako dugo.

Kazao je da će zbog toga prosvjedovati tri dana ispred vlade, te da će donijeti nove snažnije mjere sve dok vlada ne udovolji zdravstvenim radnicima.

''Bezobzirni premijer Herceg se igra sa životima ljudi. Pozivamo ljude koji nemaju zdravstvenu zaštitu da slobodno dođu i potraže premijera da ih uputi kako dobiti zdravstvenu zaštitu i ostvariti uslugu da se izliječe'', kazao je Vuković pozivajući još jednom Vladu da donese određene mjere te potpiše kolektivni ugovor kako bi se radnici vratili na svoja radna mjesta i krenu liječiti pacijente.

Foto: Bljesak.info / Održana još jedna prosvjedna šetnja Mostarom

Predsjednik Sindikata SKB Mostar kazao je kako se prema broju policijskih službenika vidi i koliko Vlada pokušava ograničiti zdravstvene radnike, no kako poručuje, u tome neće uspjeti.

''Ministar zdravstva se nijednom nije pojavio među zdravstvenim radnicima i neka ga je sram'', poručio je Anić koji je prozvao i ministra financija poručujući da je ''sakriven''.

Podsjetio je kako nije istina ''kad je vlada rekla da je Sindikat odbio ponudu'', dodajući kako je to dokaz da se stide svoje ponude.

Foto: Bljesak.info / Održana još jedna prosvjedna šetnja Mostarom

''Osobno smo im ponudili da bilo tko uzme ponudu i siđe među novinare i kaže koliko će tko novca dobiti i da ako to urade da ćemo potpisati ugovor. Nitko od njih se nije ustao'', kazao je Anić.

Podsjetimo, na sjednici predsjedništva sindikata SKB Mostar uz konsultacije sa Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika u zdravstvu HNK donesena je Odluka da se od strane oko 2600 zdravstvenih radnika njihovih članova proglase nepoželjnim premijer Vlade HNŽ Nevenko Herceg, ministar zdravstva Goran Opsenica i ministar financija Adnan Faladžić.

Foto: Bljesak.info /  Održana još jedna prosvjedna šetnja Mostarom
Kopirati
Drag cursor here to close