Sajam

JobFAIR '20 službeno otvoren

Pored direktnog razgovora, Sajam omogućava i sudjelovanje u brojim popratnim aktivnostima koje spremaju sve studente i diplomce za jedan korak dalje, a to je posao.
Gospodarstvo / Posao | 09. 11. 2020. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''JobFAIR '20 - Iskoristi svoju šansu! je sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije, organiziran od strane članova udruženja EESTEC, službeno je otvoren jutros, 9. studenog, u online formatu na platformi Hopin. Dvanaesti Sajam će trajati dva dana u periodu od 10:00 do 17:00 sati.

U tijekom dva dana JobFAIR-a, svi njegovi posjetitelji imati će priliku da kroz neformalan razgovor s predstavnicima brojnih kompanija i vrsnim stručnjacima saznaju mnogo informacija o tržištu rada, uvjetima rada u kompanijama kao i osobnim te profesionalnim kompetencijama koje su potrebne za rad u određenoj struci. Pored direktnog razgovora, Sajam omogućava i sudjelovanje u brojim popratnim aktivnostima koje spremaju sve studente i diplomce za jedan korak dalje, a to je posao.

Na ovogodišnjem Sajmu, priliku za predstavljanje imaju vodeće kompanije iz tehničko-tehnološke i ekonomske struke u Bosni i Hercegovini. Projekt su podržale kompanije, RT-RK kao Zlatni partner Sajma i ZIRA, Bicom Systems i BH Telecom kao Srebreni Partneri Sajma.

Projekt je podržan od strane kompanija, sudionica Sajma: Asseco SEE, QSS, KING ICT, OSB Engineering & IT, Softray Solutions, Propeller, System Verification, Ankora Software Inc, Infobip, Roaming Networks, Authority Partners.

Kao partneri Sajma ove godine su: ABC Software Development, Mistral, Tershouse, Hub387, Info Studio, BRAVO, Ministry of Programming, Centar za poslovnu edukaciju, te prijateljima Sajma: Univerzitetu u Sarajevu, udruženja EESTEC LC Tuzla, Steleks, BEST Mostar, EESTEC LC Banja Luka, AIESEC, ESN Sarajevo, IAESTE LC Sarajevo, ERSE Mreža / Studentskom praksom brže do posla, STELEKS Istočno Sarajevo, Studentski pohodi.

Kao i svake godine, predstavnici kompanija na najbolji način predstavljaju svoj način rada, tehnologije koje koriste pri rješavanju problema te atmosferu koja vlada među njihovim uposlenicima. JobFAIR je idealna prilika da u opuštenoj atmosferi saznate šta svaka kompanija zahtjeva od uposlenika i što nudi.

JobFAIR pruža i popratne aktivnosti, kao što su prezentacije kompanija, ali i radionice na kojima možete napredovati osobno i profesionalno. Ovogodišnje radionice su Open Space Technology (OST) i Career Speed Dating (CSD).

Današnjoj svečanoj ceremoniji otvaranja nazočili su predstavnici kompanija, profesori i predstavnici Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Sarajevu, predstavnici medija, organizatori te gosti i posjetioci.

Prisutnima su se obratili: predsjednik Udruženja, Seid Korać i glavni organizator Meris Bećović, koji je službeno otvorio JobFAIR ‘20.

Posjetite JobFAIR '20 i iskoristite svoju šansu!

Kopirati
Drag cursor here to close