Planovi

Jablanica: Dokvalifikacija i prekvalifikacije radnika u obradi kamena

Razgovarano je o mogućnostima apliciranja za II krug projekta koji se odnosi na dokvalifikaciju i prekvalifikacije radnika u obradi kamena.
Gospodarstvo / Posao | 27. 10. 2017. u 07:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini,“ predstavnici Općine Jablanica, Regionalne razvojne agencije REDAH iz Mostara i predstavnici Udruženja privrednika Jablanica u četvrtak u maloj Sali za sjednice Općine Jablanica razgovarali su o mogućnostima apliciranja za II krug projekta koji se odnosi na  dokvalifikaciju i prekvalifikacije radnika u obradi kamena.

Projekt „Podrška lokalnim partnerstvima za  zapošljavanje u Bosni i Hercegovini“ financira Europska unija sa 200.000 eura, a pojedinačni iznos po projektima iznosi od 40-50 tisuća eura, navedeno je na stranici Općine Jablanica.

Projekt provodi  Međunarodna  organizacija  rada (ILO)  sa ciljem da se kroz institucionalizaciju partnerstava poveća zapošljivost prekvalifikacijom osoba u općinama i stvore nova radna mjesta primarno za socijalno ugrožene kategorije stanovništva uključujući žene, mlade, manjinske zajednice, povratnike, interno  raseljena lica i teško zapošljive osobe posebno u područjima pogođenim poplavama.

Kopirati
Drag cursor here to close