Grantovi

Jablanica: 20 žena će biti zaposleno u proizvodnji hrane

Krenula je implementaciji projekta ''Osnaživanje položaja žena kroz podršku ženskom poduzetništvu u općini Jablanica''.
Gospodarstvo / Posao | 31. 10. 2018. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak 26.10.2018. godine u Općini Jablanica, Općinski načelnik  Salem Dedić potpisao  je ugovor  o suradnji sa Udruženjem za razvoj i afirmaciju društva Nodas  iz Sarajeva o implementaciji projekta ''Osnaživanje položaja žena  kroz podršku ženskom poduzetništvu u općini Jablanica''.

Projektom je predviđena implementacija poslovnih treninga prema potrebama korisnica, podrška udruženju žena Jablanica i brendiranje najmanje dva lokalna proizvoda korisnica. Ovaj projekt je sufinanciran od strane Općine Jablanica.

Tim povodom Bekir Omerbašić, menadžer Udruženja za razvoj i afirmaciju društva Nodas je kratko izjavio: ''U narednom   periodu od  6 do 8 mjeseci  realiziramo projekt kojim ćemo  podržati najmanje  20 jablaničkih žena  koji se bave proizvodnjom hrane.  Individualni grantovi su 3000 eura u protuvrijednosti u materijalu i opremi. Ukupan iznos projekta  iznosi oko 154.000 KM za općinu Jablanica. Drago mi je da ćemo se družiti u sljedećem periodu''.

Općinski načelnik Salem Dedić je u povodu potpisivanja ugovora izjavio: ''Meni je zadovoljstvo da smo danas imali priliku da potpišemo ugovor o suradnji. Ovo je aktivnost koju smo vodili od ranije sa udruženjem  Nodas iz  Sarajeva, organizacijom Help  i uz pomoć Ministarstva za razvoj  SR  Njemačke, gdje smo mi kao općina pristali da podržimo sufinanciranje  ovog projekta s 30 % sredstava. Dogovorili smo sa donatorima i partnerima, kojima se ovom prilikom zahvaljujem,  da onima koji su u teškoj materijalnoj situaciji,  onaj dio koji treba da izdvoje  žene u projektu od 15 % vlastitih sredstava,  mi kao općina, sa stavke pomoći ženama,  sudjelujemo u podršci da bi one mogle realizirati ove donacije. Posebno mi je drago da smo i u ovom ugovoru  predvidjeli  sudjelovanje našeg vrijednog udruženja žena „Most“,  koje ovih dana slavi devetu godišnjicu postojanja, da   sudjeluje u ovom projektu sa vlastitim idejama u iznosu od nekih 12.000,00 KM. Ovim projektom se šalju  vrlo dobre poruke onih koji sa nama surađuju u kratkom periodu implementacije. Još jednom se zahvaljujem svima koji sudjeluju u ovom projektu'', rekao je načelnik Dedić.

Kopirati
Drag cursor here to close