Priznali grešku

Ispravljen oglas: Medicinska sestra ipak ne mora biti ''Njemica''

Ispravljen je zbunjujući oglas na stranici Službe za zapošljavanje ŽS u kojem je bilo navedeno da medicinska sestra mora imati završen filozofski fakultet i biti profesor njemačkog jezika
Gospodarstvo / Posao | 16. 10. 2017. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je na stranici Službe za zapošljavanje Županije Sarajevo objavljen oglas za posao u kojem su navedeni nelogični kriteriji za prijem medicinske sestre u Gerontološki centar Sarajevo, koji su zbunili javnost, zaposleni Službe istaknuli su da je došlo do greške te su brzo ispravili oglas.

U novom oglasu izmijenjeni su navedeni uvjeti da kandidati za ovaj posao moraju imati završen filozofski fakultet i biti profesori njemačkog jezika, pišu Nezavisne novine.

Kandidati, ipak, umjesto filozofskog fakulteta moraju imati srednju stručnu spremu, a nije im potrebno prethodno radno iskustvo.

Podsjetimo, županijska javna ustanova Gerontološki centar Sarajevo, koja se bavi pružanjem pomoći starim i iznemoglim, raspisala je javni oglas za prijem medicinske sestre u radni odnos, ali sa završenim filozofskim fakultetom i titulom profesora njemačkog jezika.

"Ne znamo je li nam netko hakirao stranicu ili nije, ali ovo je apsolutna greška. Moguće je da je to zbog toga što smo prije dva dana promijenili i našu internetsku stranicu", rekao je direktor Službe za zapošljavanje ŽS Midhat Osmanbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close