EBRD

Investitori šetali Mostarom i skakali sa Starog mosta

Pored informativne, štand je imao i svoju kreativnu stranu, pa je tako predstavio prirodna bogatstava i ljepotu naše zemlje…
Gospodarstvo / Posao | 14. 05. 2019. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog tjedna glavni grad BiH ugostio je oko 3000 sudionika Godišnje skupštine Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji su se, kroz višednevni program, upoznavali sa potencijalima Bosne i Hercegovine.

Tako su pozitivne vijesti o našoj zemlji stigle i do nekih od najvažnijih svjetskih medija.

''Jedinstvenost, raznovrsnost, bogatstvo kulture, ali i emocije ljudi koji ovdje žive ostavili su značajan utisak na goste koji su doputovali sa svih strana svijeta, a u sveukupnoj priči značajnu ulogu je odigrao štand zemlje domaćina, koji je pažnju svih prisutnih privlačio u zgradi Parlamentarne skupštine'', navodi se u priopćenju povodom završetka poslova na konferenciji.

Štand je bio prva dodirna točka svim prisutnim predstavnicima međunarodne poslovne zajednice, a postavljen je s ciljem dodatne interaktivne podrške promociji zemlje. Na ovaj način su potencijalni investitori imali priliku dobiti više informacija o svim potencijalima zemlje, strateškim industrijama i konkretnim projektima, čemu su doprinijele zajedničke snage FIPA-e i Vanjskotrgovinske komore.

Foto: PR / Štand zemlje domaćina bio srce networking zone Godišnje skupštine EBRD-a

Pored informativne, štand je imao i svoju kreativnu stranu, pa je tako predstavio prirodna bogatstava i ljepotu naše zemlje, koja sve goste ostavlja bez daha. Ističući se među svim drugim, privukao je i oduševio sve prolaznike, a ni predstavnici EBRD-a nisu ostali ravnodušni.

''Mislim da je ovaj štand pravi dokaz kreativnosti i originalnosti građana ove zemlje. Kada smo ga prvi put vidjeli, bili smo iznenađeni i zaintrigirani njegovom kompozicijom, linijama, bojama i simbolikom. Sama činjenica da su bili potrebni sati za njegovo sastavljanje govori koliko truda stoji iza njega, a mene, zaista, podsjeća na sve ljepote ove zemlje. Smatram da je to ona slika BiH koju želimo prenijeti svim prisutnima'', izjavila je Stefania Galbiati Ball, šefica Protokola i Organizacijskog odbora Godišnjeg skupštine pri uredu Glavnog tajnika EBRD-a.

Sasvim drugačiju prezentaciju zemlje upotpunila je i virtualna šetnja mostarskim ulicama, odnosno posjeta nekim od najpoznatijih lokacija ovog grada, koja je svim prisutnima bila dostupna kroz VR tehnologiju na samom štandu. Nešto hrabriji posjetitelji su imali priliku okušati se i u poznatim skokovima sa Starog mosta u Mostaru.

''Bosna i Hercegovina može mnogo, što je dokazala kroz sve aspekte organizacije ovog velikog događaja, a sasvim sigurno će još dugo biti tema razgovora svjetske poslovne elite'', navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close