Češljanje

Inspektori u HNŽ-u: Radnici bez prijave, objekti bez kase i dozvole

U ovim aktivnostima, u kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku, trgovinsku i ostale uslužne djelatnosti, otkriveno je 13 neprijavljenih radnika, šest obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune....
Gospodarstvo / Posao | 07. 10. 2019. u 14:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prilikom 30 inspekcijskih nadzora koje su u petak na području Mostara, Jablanice, Konjica i Čapljine obavili inspektori Porezne uprave Federacije BiH Kantonalnog poreznog ureda Mostar, otkriveno je 13 neprijavljenih radnika te su zapečaćena četiri objekta.

U ovim aktivnostima, u kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku, trgovinsku i ostale uslužne djelatnosti, otkriveno je 13 neprijavljenih radnika, šest obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jedan objekt koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti "zapošljavanje neprijavljenih radnika", "neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja", "nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja" i "rada bez odobrenja nadležnog organa" zapečaćena su četiri objekta i u 18 slučajeva izdati su prekršajni nalozi s izrečenim novčanim kaznama ukupnog iznosa od 65 200 maraka.

Porezna uprava će nastaviti provoditi aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i u narednom periodu, te poziva sve građane da saznanja o nelegalnom poslovanju, odnosno nepoštivanju poreznih zakona prijave Poreznoj upravi, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close