U jeku pandemije

Inspektori će pojačano kontrolirati otpuštanje radnika i rad na crno

Svako angažiranje otpuštenih lica za rad “na crno” će biti sankcionirano izdavanjem prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o radu F BiH.
Gospodarstvo / Posao | 20. 04. 2020. u 21:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U uvjetima otežanog poslovanja gospodarskih subjekata zbog pojave pandemije koronavirusa (COVID-19) prisutni su slučajevi otpuštanja radnika i njihovo prijavljivanje na evidenciju Službe za zapošljavanje SBŽ radi korištenja prava nezaposlenih lica.

''S obzirom da pojedini poslodavci angažiraju navedene radnike za rad “na crno”, Ministarstvo gospodarstva Srednjobosanske županije obavještava sve radnike i poslodavce na području Srednjobosanske županje da će jedna od prioritetnih aktivnosti županijske Inspekcije rada u nadolazećem razdoblju biti kontrola otpuštanja radnika i njihovo angažiranje za rad „na crno“, koji predstavlja grubo kršenje propisanih odredbi Zakona o radu F BiH (Službene novine F BiH broj: 26/16 i 89/18)'', istaknuli su iz ministarstva.

''Ovom prilikom apeliramo na sve građane, poslodavce,udruženja poslodavaca, gospodarsku i obrtničku komoru, da sve informacije o subjektima koji su otpustili radnike, a i dalje ih angažiraju za rad „na crno“, dostave Inspekciji Ministarstva gospodarstva Srednjobosanske županije koja će posebno djelovati u ovom segmentu radi poduzimanja potrebnih operativnih radnji i sankcioniranja istih u skladu sa Zakonom'', navode.

Dodaju da će svako angažiranje otpuštenih lica za rad “na crno” biti sankcionirano izdavanjem prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o radu F BiH.

''Ukoliko primjetite angažiranje radnika koji su otpušteni da i dalje rade “na crno” molimo vas da to prijavite na:
- besplatni telefon za prijave: 080 020 238 (otvoren 24 sata)
- e-mail: [email protected]
- poštom, na adresu Prnjavor broj 16, Travnik'' zaključuje se.

Kopirati
Drag cursor here to close