MIO/PIO

Igre s natječajima: Pogriješi, poništi pa raspiši novi s drugim uvjetima!

Gospodarstvo / Posao | 29. 04. 2019. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni zavod MIO/PIO 15. Studenog  prošle godine raspisao je natječaj za imenovanje na upražnjeno mjesto zamjenika direktora Kantonalne administrativne službe za Hercegovačko-neretvansku županiju u Mostaru.

Posljednjeg dana roka 30. studenog natječaj se poništava, a novi raspisuje 14. prosinca.

Kako piše portal Klix o ovome natječaju, zanimljivo je kako je novoobljavljeni natječaj drastično ublažio kriterije za imenovanje novog zamjenika direktora. Prvi natječaj tražio je najmanje pet godina radnog staža u struci po stjecanju fakultetske diplome i najmanje jednu godinu na rukovodećim poslovima. Natječaj koji je objavljen nakon poništenja tog traži najmanje tri godine radnog iskustva te ne traži uopće iskustvo na rukovodećim poslovima.

Pravilnik o radu ovog javnog fonda u svom članu 7. predviđa da "direktor Centralne službe, odnosno direktor kantonalne službe može predložiti da se natječaj poništi i prije donošenja odluke o zaključenju ugovora o radu, ako se izmijene okolnosti zbog kojih je natječaj raspisan, o čemu odluku donosi direktor Federalnog zavoda".

Na upit novinara portala Klix.ba zbog kojih je razloga poništen natječaj za zamjenika direktora Kantonalne administrativne službe HNŽ u Mostaru te koji su se okolnosti promijenile, uputili su iz FZ PIO/MIO ovaj odgovor.

"Prilikom objave spomenutog natječaja, a koji je bio zajednički za poziciju direktora Kantonalne administrativne službe za USK te poziciju zamjenika direktora Kantonalne administrativne službe za HNŽ, napravljena je tehnička pogreška koja se odnosila na poziciju direktora za USK, te je, zbog spomenutog razloga, natječaj poništen", stoji u odgovoru.

Na dodatni upit novinara portala Klix.ba, zašto je onda tekst novog natječaja potpuno izmijenjen u odnosu na onaj raniji, posebno u traženim uvjetima iz Federalnog zavoda novinari čekaju odgovor više od 20 dana.

Ovakvo provođenje konkursnih procedura samo dodatno smanjuje povjerenje javnosti u javni sektor te povećava sumnje u postojanje brojnih drugih vidova nelegalnog poslovanja

Kopirati
Drag cursor here to close