Blaži set mjera

Hrvatska tek od 1. ožujka otvara kafiće - i to samo one s terasama

Tako bi od 1. ožujka cijela Hrvatska imala otvorene terase, a uz njih bi se otvorili i sajmovi na otvorenom.
Gospodarstvo / Posao | 17. 02. 2021. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako se trenutni trend epidemije nastavi, a on je već dulje vrijeme u silaznoj putanji, ugostiteljskim objektima dozvolit će se rad na terasama, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Novi, blaži set mjera tek je stupio na snagu, no već se razgovara o sljedećim koracima, koji će ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

Tako bi od 1. ožujka cijela Hrvatska imala otvorene terase, a uz njih bi se otvorili i sajmovi na otvorenom, navodi dnevnik.

Dakle, uz ovakav trend, to bi bilo gotovo sigurno, no ono na čemu se lome koplja i čemu se epidemiolozi žestoko protive su zatvoreni prostori, bilo da je riječ o ugostiteljskim objektima ili o otvaranju sportskih dvorana i sportu u zatvorenim prostorima.

Polaganim i balansiranim popuštanjem mjera, kažu sugovornici, pokušavaju postići ono što od početka zagovaraju, a to je dolazak proljeća, ljude na otvorenome i, što je najvažnije, što veća procijepljenost.

Također, polaganim popuštanjem za sada uspijevaju i balansirati s ugostiteljima, koji uz gospodarske mjere i vjerojatno otvaranje terasa prvog dana ožujka gotovo sigurno neće održati najavljeni prosvjed, donosi Jutarnji list.

Kopirati
Drag cursor here to close