Pao dogovor

HNŽ: Potpisan Kolektivni ugovor u oblasti zdravstva

Potpisan je Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ-a.
Gospodarstvo / Posao | 20. 07. 2018. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vlada HNŽ / Potpisivanje ugovora

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Josip Masatović, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar  i Osman Tufek, predsjednik Nezavisnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu HNŽ potpisali su danas Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ, navedeno je u priopćenju Vlade HNŽ-a.

''Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je na jučerašnjoj, 82. sjednici donijela Odluku o davanju suglasnosti na prijedlog Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ kao i uvjetima i roku primjene, a današnjim potpisivanjem Kolektivnog ugovora uspješno smo okončali ovaj postupak.

Bilo je potrebno puno zajedničkog napora, dijaloga i kompromisa kako bi se došlo do obostrano prihvatljivog rješenja. Današnje potpisivanje Kolektivnog ugovora potvrda je kako ova Vlada sindikate doživljava istinskim socijalnim partnerima.

U više sam navrata istaknuo kako je dijalog naše trajno opredjeljenje, te sam uvjeren u to kako ćemo i razgovore koji su pred nama s predstavnicima drugih sindikata uspješno i na obostrano zadovoljstvo okončati.

Nedavnim potpisivanjem Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz djelatnosti doktora medicine i stomatologije na području HNŽ i današnjim potpisivanjem Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ, pokazali smo našu predanost u traženju rješenja s ciljem poboljšanja uvjeta rada zdravstvenih djelatnika, ali i razine kvalitete zdravstvene skrbi.

Svjestan sam kako se radi o značajnim financijskim izdacima, no naša spremnost, u sinergiji s menadžmentom zdravstvenih ustanova i svima koji imaju obvezu skrbiti o zdravstvenom sustavu da ta sredstva i osiguramo, nikada nije bila upitna.

Želim i danas na poseban način zahvaliti ministru  Opsenici,  članovima pregovaračkog tima, kao i predstavnicima sindikata koji su kroz višetjedni konstruktivni dijalog došli do prihvatljivih rješenja ugrađenih u Kolektivni ugovor, koji smo danas potpisali'', kazao je predsjednik Herceg.

Dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi  zahvalio je, također,  predstavnicima sindikata na korektnoj suradnji kao i predsjedniku Hercegu i kolegama ministrima u Vladi  na razumijevanju  i potpori,  istaknuvši kako je danas potpisani Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ izrađen na istim principima kao i Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz djelatnosti doktora medicine i stomatologije na području HNŽ, koji je, također, nedavno potpisan.

''Naše članstvo s velikom je pozornošću pratilo  postupak pregovaranja, koji je potrajao dosta dugo, ali danas možemo kazati kako je uspješno doveden do konca. Stoga našim članovima zahvaljujem  na razumijevanju, potpori  i strpljivosti. Također, u ime svih članova oba sindikata, pregovaračkog tima sindikata i osobno, zahvaljujem  predsjedniku Hercegu, ministru Opsenici i svim članovima Vlade uvjeren u to kako će i u vremenu pred nama dijalog biti jedino sredstvo rješavanja svih otvorenih pitanja'', kazao je govoreći u ime sindikata Josip Masatović, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, ujedno predsjednik Pregovaračkog tima oba sindikata.

Kopirati
Drag cursor here to close