Prosvjedna šetnja

HNŽ: Doktori su revoltirani, nezadovoljni i neće odustati

Bevanda je na prosvjednoj šetnji koja je održana u ponedjeljak u Mostaru, rekla kako zahtjevi Sindikata ostaju isti, te kako je sljedeće u planu pokretanje generalnog štrajka.
Gospodarstvo / Posao | 12. 03. 2018. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Doktori su revoltirani i nezadovoljni toliko da ih sudska presuda i nove zabrane neće spriječiti da dobiju ono što su ostali u državi dobili'', rekla je za Bljesak.info predsjednica Sindikata doktora medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ)  Kristina Bevanda.

Bevanda je na prosvjednoj šetnji koja je održana u ponedjeljak u Mostaru, rekla kako zahtjevi Sindikata ostaju isti, te kako je sljedeće u planu pokretanje generalnog štrajka.

''Zahtjevi ostaju isti, znači potpisivanje kolektivnog ugovora za sve liječnike bez ikakve namjere diskriminacije ostalog osoblja', rekla je Bevanda.

Dodala je da u utorak liječnici imaju sastanak s predsjednikom Vlade HNŽ Nevenkom Hercegom.

Doktori medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) su održali mirnu prosvjednu šetnju kako bi upozorili sve na ignorantski odnos županijske vlasti prema njihovim zahtjevima.

Prosvjedna šetnja započela je nešto nakon osam sati, a liječnici su se od stadiona pod Bijelim Brijegom uputili prema zgradi Vlade HNŽ.

Sindikat od županije Vlade traže potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije, kao što je to urađeno u drugim županijama.  Također, traže povećanje satnice s trenutne 2 marke na 2,6 maraka te povećanje koeficijenata za 1,2 za sve grupe liječnika - za doktore medicine, specijaliste i subspecijaliste.

Pridruživši se mirnoj prosvjednoj šetnji nezadovoljstvo stavom županijske vlade prema liječnicima izrazila je i doktorica iz Konjica Lejla Nuhanović Gakić, koja je u Mostar došla zajedno s kolegama iz Konjica i Jablanice.

''Zar smo mi zaslužili da se na ovakav način borimo za svoja prava i da nas ovako ponižavaju da izlazimo na ulicu? Mi u svojim namjerama nećemo pokleknuti jer vlada je danas jedna, sutra druga, a mi smo zauvijek doktori i tako će uvijek ostati'', poručila je.

Ranije je najavljeno da ukoliko 19. ožujka dođe do štrajka, liječnici će obrađivati samo pacijente čiji je život ugrožen i kojima zbog njihovog stanja prijeti trajni invaliditet.

Onkološki pacijenti i trudnice primat će se po ustaljenom redoslijedu, a sve ostalo stavlja se na čekanje.

Kopirati
Drag cursor here to close