Doris Vukšić

Hercegovina mora snažnije ispričati priču o svom poduzetničkom potencijalu

Knjiga mlade Ljubušanke rezultat je njenog dugogodišnjeg rada u odnosima s javnošću, znanstvenog istraživanja kroz doktorsku disertaciju, ali i ljubavi prema Hrvatskoj ...
Gospodarstvo / Posao | 03. 06. 2021. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu je u kulturnom centru Ljubuški predstavljena prva knjiga, autorice dr. sc. Doris Vukšić, 'Inovativnost i imidž Hrvatske' na kojoj su sudjelovali stručnjaci iz područja brendiranja zemlje te uspješni poduzetnici koji svojim likom i djelom svakodnevno pokazuju kako se i iz Hercegovine može konkurirati na svjetskom tržištu.

Knjiga mlade Ljubušanke rezultat je njenog dugogodišnjeg rada u odnosima s javnošću, znanstvenog istraživanja kroz doktorsku disertaciju, ali i ljubavi prema Hrvatskoj koju svijetu želi promovirati u nekom drugačijem svjetlu, kao zemlju jedinstvene izumiteljske tradicije koja je već ukorijenjena u hrvatski identitet, povoljnih ekonomskih indikatora inovativnosti te snažnog inovacijskog potencijala. Knjigom je poslana snažna poruka kako inovativnosti predstavlja ključno područje u kojem Hrvatska ima potencijal, priliku i mogućnost za komuniciranje svoje specifičnosti, jačanje imidža zemlje i izgradnju nacionalnog identiteta. S obzirom na znanje i stečeno iskustvo, autorica je naglasila kako glavne preporuke knjige želi primijeniti i u svojoj Hercegovini, u svom Ljubuškom…

„Želim svijetu pokazati kako Hercegovina ima mlade, talentirane ljude, ljude s iskustvom, uspješne poduzetnike koji svakodnevno potvrđuju da se u Hercegovini može uspjeti… Vjerujem kako Ljubuški mora snažnije ispričati priču o, ne samo prirodni ljepotama, kulturnoj baštini i ugodnom mjestu za život, nego i priču o poduzetničkom potencijalu, otvorenosti za nova ulaganja i prilikama za nove projekte“, izjavila je dr. sc. Doris Vukšić.

Upravo na ovu temu, okupljeni su vrhunski stručnjaci iz područja inovativnosti i imidža zemlje koji su dali svoj osvrt na knjigu i podijelili vlastita iskustva.

Profesor odnosa s javnošću i jedan od vodećih komunikacijskih stručnjaka, Ljubušak prof. dr. sc. Božo Skoko naglasio je važnost sinergije komunikacijskih poruka, strateško brendiranje i komunikacijski alat 'pričanje priča' kao ključan preduvjet za rast i razvoj brenda Ljubuški. Kako Ljubuški intenzivno radi na jačanju poduzetničkog okruženja i proširenju turističke ponude, istaknuo je Vedran Markotić, gradonačelnik Grada Ljubuškog, koji je predstavio konkretne projekte potpore ljubuškom gospodarstvu, poput otvaranja dviju novih tvornica, pogodnosti za pokretanje poslovanja kroz poslovnu zonu te kreiranja dodatnog sadržaja u turizmu kojima se gosta želi dulje zadržati u Ljubuškom.

Da Hercegovina u visokoj tehnologiji hrabro grabi naprijed, potvrdila je Ivana Perković ispred mlade tehnološka tvrtka iz Mostara, NSoft. Tvrtka predstavlja snažan inovacijski potencijal za Hercegovinu, broji gotovo 300 izvanrednih pojedinaca koji svakodnevno inoviraju, rastu i razvijaju globalno uspješne proizvode, a dugoročan plan im je postati prvi jednorog u BiH, odnosno tvrtka s procijenjenom vrijednosti od milijardu dolara.

Iva Ivanković iz tvrtke Pavone okupljenima je predstavila kako se njihova obiteljska tvrtka osnažila inovativnim i kreativnim pristupom, novim tehnologijama u tekstilnoj industriji te novim načinima komunikacije.

Autorica je za kraj zahvalila svom Gradu na podršci, svima koji su pridonijeli nastanku njene knjige te ljudima koji ju svakodnevno inspiriraju, potiču i vesele se njenom uspjehu.

Knjiga je dostupna na službenoj stranici nakladnika Synopsis, a od danas i u ljubuškoj knjižari "Papyrus" te kao dio književnog opusa gradske knjižnice Ljubuški.

Kopirati
Drag cursor here to close