Loši radni uvjeti

HBŽ: Liječnici 13. studenog stupaju u štrajk

Liječnici u Hercegbosanskoj županiji 13. studenoga stupaju u štrajk
Gospodarstvo / Posao | 01. 11. 2017. u 16:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni odbor Sindikata liječnika Hercegbosanske županije oglasio se priopćenjem za javnost u kojem navode kako će 13. studenoga stupiti u štrajk.

U priopćenju se navodi kako liječnici stupaju u štrajk kako bi poboljšali uvjete rada, materijalni, socijalni i profesionalni položaj liječnika kao i cijelog zdravstvenog sustava u HBŽ-u.

Također, ističu kako su više od pola godine nastojali s resornim ministarstvom otvoriti dijalog oko potpisivanja strukovno kolektivnog ugovora za liječnike, ali kako kažu, njihov odgovor najčešće  je bio ignoriranje njihovih zahtjeva.

Po njima, trenutno stanje u zdravstvu Hercegbosanske županije nažalost rezultira odlaskom liječnika u inozemstvo, preopterećenjem onih koji su ostali povećanim brojem radnih sati, dežurstva, a sve u konačnici slabljenja ionako oslabljenog sustava zdravstvene zaštite njihovih pacijenata.

Iz Sindikata liječnika su dodali kako će se način i obim pružanja zdravstvene zaštite za vrijeme štrajka regulirati sporazumom o poslovima koji se ne smiju prekidati dok traje obustava rada a koji potpisuje sindikat sa poslodavcem.

Poručuju kako će svi liječnici za vrijeme štrajka biti na svom radnom mjestu a svi pacijenti za koje se procijeni da su njihovi zdravstveni problemi hitne prirode, bit će zbrinuti bez odlaganja.

Kopirati
Drag cursor here to close