Donesena odluka

Goran Đuzel napušta SKB Mostar

''Do kraja godine ću biti u SKB-u Mostar, a onda će angažman biti drugačiji'', rekao je Goran Đuzel.
Gospodarstvo / Posao | 01. 07. 2018. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  SKB Mostar/ Bljesak.info

''Dajem sebe za kardiokirurgiju, ali u međuvremenu sam napravio jednu priču koja je nadrasla očekivanja svih i koja zahtijeva promjene. I neke teške odluke. Dat ću se na raspolaganje da ostanem na nekom angažmanu u SKB-u Mostar. Uvijek sam rezerviran za neke teške slučajeve i bit ću na raspolaganju i u budućnosti. Ali ću se morati povući iz aranžmana u kojem sam sada'', rekao je dr. Goran Đuzel voditelj Odjela kardiokirurgije SKB-a Mostar, koji će svoj rad nastaviti u poliklinici Vitalis u Mostaru.   

''Opcija B je da netko moju privatnu priču preuzme. A pitanje je tko je taj netko. Ima ponuda, o tome se razgovara, ali nema još ništa konkretno'', rekao je  Đuzel.

On ima plan i ako netko drugi preuzme Vitalis?

''Onda bih se vratio u bolnicu i ne bih tražio ništa drugo. Vitalis je počeo kao ordinacija sastavljena od dva stana, a sada je objekt od 5000 četvornih metara, 70 zaposlenih, institucija koja je vrhunski dijagnostički centar i u kojoj se rade brojne grane medicine. Naravno da se mnogo toga mora mijenjati kada napravite nešto takvih gabarita. I puno je još izazova koji su pred nama'', rekao je Đuzel za Večernji list.

Đuzel je rekao kako u Vitalis želi dovesti vrhunske stručnjake.

''Želimo dovesti vrhunske stručnjake u Vitalis, kao što je sada slučaj s dr. Antom Anićem koji je dao otkaz u Zadru i počinje raditi u nas. Za one koji ne znaju, dr. Ante Anić je specijalist kardiolog i zasigurno najbolji liječnik u Hrvata za intervencijsko liječenje aritmija. I dolazi raditi kod nas. Takav Vitalis želimo u budućnosti graditi. I uspjet ćemo u tome. Dr. Anić je prepoznao Vitalis kao ustanovu koja ima budućnost, gdje se može stvarati novi kadar, gdje se mogu izvoditi inovativne procedure koje još nisu počele u BiH. To uistinu možete samo ako imate pravi tim ljudi uz sebe. I stručnjaci poput njega to prepoznaju. Ne želim zanemariti ni ostale stručnjake koji već rade u Vitalisu, poput dr. Srđana Gornjakovića. Na čelu s njim također uvodimo procedure koje pacijenti mogu dobiti samo na jednom mjestu u BiH, a od velike su važnosti. Nadamo se da ćemo imati potporu nadređenih ministarstava da za procedure koje nudimo, kao i usluge za koje su duge liste čekanja, dobijemo odobrenja da se mogu obaviti preko uputnice u Vitalisu. To je uistinu jedan dug put, ali i naša misija. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama uspjeti u tome, a sve u interesu pacijenata. Također bih spomenuo i ostale stručnjake, koje uistinu ne mogu posebno nabrajati jer ih je pozamašan broj, a koji isto tako uvode novitete u pružanje medicinske usluge u Vitalisu'', rekao je Đuzel.

Kaže kako u bolnici ostavlja kolege koji znaju raditi.

''Ne ostavljam pustinju nego kolege koji znaju raditi i neke od njih sam osobno učio. Imam kolegu Matu Ćavara kojem ću ja prvi leći na stol ako treba. Čovjeku treba još 5-6 mjeseci da položi specijalistički ispit i odmah može operirati što god poželite. On ima više “utakmica” u rukama nego mnogo stariji kolege. Kardiokirurgija će nastaviti raditi istim tempom'', rekao je Đuzel.

Najavio je i otvaranje novog Vitalisa.

 ''Do kraja srpnja otvorit ćemo novi Vitalis. Do kraja godine ću biti u SKB-u Mostar, a onda će angažman biti drugačiji. Ponavljam, bit ću na raspolaganju kolegama, bez ikakvih financijskih uvjeta. Uvijek ću doći ako me zovnu, ako sam u Mostaru. Bolnica će me imati na raspolaganju, naravno, ako to želi'', rekao je Đuzel.

Komentirao je navode da je on nasljednik Ante Kvesića.

''Mene to nitko nikada nije pitao. Nisam siguran ni da bih prihvatio. Ali je to svakako izazov'', rekao je Đuzel.

Kopirati
Drag cursor here to close