Traže svoja prava

Galić: Sindikalisti su u pravu - uvjeri rada su jako loši

Ravnatelj Galić istaknuo je kako su uvjeti u kojima rade policijski službenici na državnoj razini jako loši, a izazovi sve veći.
Gospodarstvo / Posao | 05. 02. 2021. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Zoran Galić

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić iskazao je punu podršku Savezu sindikata policijskih službenika u BiH u njihovom nastojanju za poboljšanje radno-pravnog statusa te segmenta koji se tiče visine njihovih primanja.

Pročitajte još

Predstavnici sindikata godinama upozoravaju na izuzetno loše plaće, točnije da su zaposleni u policijskim agencijama na razini BiH najlošije plaćeni u odnosu na zaposlene na drugim razinama vlasti u BiH, što predstavlja veliki problem tijekom zapošljavanja i odabira kadrova, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Ravnatelj Galić istaknuo je kako su uvjeti u kojima rade policijski službenici na državnoj razini jako loši, a izazovi sve veći.

"U posljednje vrijeme svjedoci smo odljeva kadrova iz policijskih agencija na razini države, što direktno utječe na sigurnost i kvalitetno obavljanje poslova. Žalosno je što vlast nema razumijevanja za policijske službenike i službenike Granične policije, Sipe i drugih policijskih agencija, koji nose veliki teret globalnih problema, migrantske krize i pandemije koronavirusa i prvi su na udaru u primjeni određenih mjera.

Ovim putem apsolutno podržavam sindikat u nastojanju da se ispune uvjeti dostojni jednog policijskog službenika koji ulaže svoj trud, a i život za sigurnost ove zemlje", kazao je Galić

Kopirati
Drag cursor here to close