Edukacija

Freelanceri će se u Mostaru moći informirati o svojim pravima

Meet-up će se održati u okviru projekta CODE financiranog iz Interreg IPA CBC Programme HR-BA-ME 2014-2020.
Gospodarstvo / Posao | 06. 08. 2018. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih nekoliko godina na tržištu rada sve se češće mogu uočiti freelanceri, pojedinci koji su pronašli način na koji mogu unovčiti svoj talent i vještine bez da su u stalnom radnom odnosu. Veliki broj platformi namijenjenih za povezivanje većinom mladih kreativaca i onih kojima su potrebne njihove usluge olakšava realizaciju ovih ciljeva, ali i unapređuje kvalitetu ponuđenih usluga. Oni vrlo često svoje usluge nude na globalnom tržištu ostvarujući tako prihode iz svih dijelova svijeta.

Kada je Porezna uprava Federacije BiH početkom srpnja uputila poziv poreznim obveznicima koji ostvaruju prihode iz inozemstva, freelanceri su postali česta tema razgovora različitih aktera. U tim razgovorima i medijskim nastupima nerijetko su se pojavljivale neprovjerene i netočne informacije koje su dodatno otežavale situaciju.

S ciljem informiranja javnosti i ciljne skupine, INTERA Tehnološki Park, u suradnji s agencijom Promotion, organizira Code On Meetup Vol. 5: Freelanceri – prava i obveze na kojem će stručnjaci iz ovog područja s prisutnima podijeliti informacije ključne za pravilnu primjenu zakona, priopćili su organizatori.

Meetup će se održati u četvrtak, 23. kolovoza 2018. godine u 17 sati u Code Hub-u Mostar, a vodit će ga savjetnik iz oblasti financija, računovodstva i poreza Dragan Gabrić, predavač na kontinuiranim edukacijama za računovođe, revizore i financijske djelatnike, a tijekom višegodišnjeg rada u ovim područjima stekao je profesionalna zvanja ovlaštenog procjenitelja imovine, obveza i kapitala, certificiranog računovođe te sudskog vještaka ekonomske struke.

On će prisutnima predstaviti prava i obveze freelancera u Bosni i Hercegovini stavljajući naglasak na pravilnu primjenu zakona, ali i olakšice na koje porezni obveznici imaju pravo. Gabriću će se, navode u priopćenju, pridružiti i stručnjaci iz INTERA Tehnološkog Parka koji će prisutnima osigurati odgovore na pitanja o eventualnom pokretanju vlastitog poduzeća, ali i mladi ljudi koji su se već ranije suočili s ovom temom.

Sudjelovanje na ovom meetup-u je besplatno, ali broj mjesta je ograničen. Stoga požurite i već danas ispunite prijavni obrazac na poveznici.

Inače, meet-up će se održati u okviru projekta CODE financiranog iz Interreg IPA CBC Programme HR-BA-ME 2014-2020.

Kopirati
Drag cursor here to close