Plan

Ero će sačekati izbore

Za završetak procesa kupovine i adaptacije hotela "Ero", u koji bi se smjestila ministarstva i vladine službe čeka se odobrenje kreditnog odbora Razvojne banke Federacije BiH.
Gospodarstvo / Posao | 27. 09. 2018. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se Vlada HNŽ-a na svečanoj sjednici, održanoj u srijedu 26.rujna, pohvalila likvidnim proračunom, plaćama za 10 posto većim od prosjeka u Federaciji, za 15 posto smanjenjem javne uprave, sjednica je bila prilika i za podsjećanje da neriješenih i nezavršenih poslova u Vladi još ima.

Pitanje zbrinjavanja radnika hotela Ero kojeg Vlada kupuje, samo je jedno od njih. Za završetak procesa kupovine i adaptacije hotela "Ero", u koji bi se smjestila ministarstva i vladine službe čeka se odobrenje kreditnog odbora Razvojne banke Federacije BiH.

Od 11 milijuna, koliko je zatraženo, trebao bi se realizirati i Sporazum potpisan s Federalnim zavodom mirovinskog osiguranja o zbrinjavanju jednog dijela radnika hotela "Ero", odnosno, o izmirivanju otpremnina i doprinosa.

Za drugi dio radnika poduzeća u vlasništvu grada Vlada, barem tako kaže predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, također ima plan.

''Jedan dio djelatnika hotela "Ero" će nam trebati kad budemo kupili hotel, kad ga budemo obnovili, adaptirali, prenamijenili'', kazao je Herceg. Kako to izvesti, u Vladi još ne znaju.

Iz Sindikata djelatnika hotela Ero nisu željeli komentirati planove Vlade HNŽ te su kratko poručili kako se drže obećanja koja im je ova Vlada dala ranije, nakon kojih konačno rješenje očekuju od Vlade FBiH.

''Nama je Vlada HNŽ obećala da će do izbora potpisati kupoprodajni ugovor i mi se toga držimo. Nakon toga mi pozivamo Vladu Federacije BiH da opravda svoje obećanje zajedno s MIO PIO i izvrši obveze prema radnicima hotela Ero te da se jedanput stavi točka na to pitanje'',poručile je kratko Mira Mandić ispred sindikata hotela Ero dodajući kako vjeruje da će Vlada HNŽ ispuniti obećano.

Vlada HNŽ ranije je poručivala kako rješenje hotela Ero radnici trebaju tražiti na relaciji Grad Mostar – Federalna vlada, te ostaje za vidjeti hoće li do izbora, 7. listopada, biti ispunjeno novo obećanje, odnosno hoće li biti potpisan kupoprodajni ugovor ili će to pitanje čekati neke druge izbore.

Kopirati
Drag cursor here to close