Katarina i Karolina

Dvije sestre iz Gruda u njemačkoj vojsci

Sestre Katarina i Karolina čiji su roditelji porijeklom iz Gruda gdje su i one odrasle, svoju profesionalnu karijeru grade u njemačkoj vojsci.
Gospodarstvo / Posao | 22. 12. 2017. u 08:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi odlaze u Njemačku nadajući se bolje plaćenim i raznovrsnijim radnim mjestima, ali dvije sestre iz Gruda izabrale su jedan sasvim drugačiji i pomalo neobičan put.

Odlučile su prihvatiti izazov i prijavile se u Njemačku vojsku. Obje su uspjele proći zahtjevna testiranja i ući u proces daljnje obuke.

Iako su rođene u Njemačkoj s pravom ih možemo nazvati pravim Gruđankama. Naime, djevojke su odrastale i školovale se u Hercegovini. Nakon što su ovdje osnovale obitelji, opet su bile primorane vratiti se u Njemačku. Novinari portala Grude-Online.info koji su razgovarali s njima ističu kako su svi ponosni na Katarinu i Karolinu.

U razgovoru za portal Grude-Online.info rekle su kako je bilo zaista teško proći tromjesečnu početnu vojnu obuku, ali su sretne što su uspjele, te sada grade karijere u profesionalnoj vojsci.

Mlađa sestra Karolina prijavila se u medicinski smjer, dok je starija sestra Katarina u Atomsko, kemijsko-biološkoj postrojbi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close