U problemu

Duvanjskim poduzetnicima nedostaje radnika

Na sastanku koji se održao u petak zatražili intenzivniju podršku svih razina vlasti u rješavanju nagomilanih problema
Gospodarstvo / Posao | 19. 07. 2019. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poduzetnici s područja općine Tomislavgrad predstavnicima županijskog Ministarstva gospodarstva iznijeli su probleme s kojima se susreću u radu, s naglaskom na nedostatak radne snage.

Tako su na sastanku koji se održao u petak zatražili intenzivniju podršku svih razina vlasti u rješavanju nagomilanih problema, a uz problem sa radnom snagom, istaknuli su i problem nepostojanja Razvojne agencije Hercegbosanske županije.

Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije na sastanku s duvanjskim poduzetnicima prezentiralo je Program razvoja malog gospodarstva u HBŽ-u putem subvencije kamate, te ostale programe i izvore financiranja, koji stoje na raspolaganju poduzetnicima, a koje provode javne institucije iz Bosne i Hercegovine ili pak strani donatori, priopćeno je iz Ministarstva.

Foto: Vlada HBŽ-a / Sastanak gospodarstvenika i ministarstva u Tomislavgradu

Udruga poslodavaca i gospodarstvenika Tomislavgrada je stavila naglasak i na to kako je potrebna bolja komunikacija s gospodarstvenicima prilikom osmišljavanja programa potpora koji bi bili bolje prilagođeni potrebama privatnog sektora.

Poduzetnici u ovoj općini su također pozvani da se aktivno uključe s konkretnim prijedlozima u izradu planirane Strategije razvoja malog i srednjeg poduzetništva Hercegbosanske županije koja bi bila usmjerena u rješavanju problema s kojima se oni susreću i koja bi bila prilagođena stvarnim potrebama poduzetnika, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close