Nastavak suradnje

Domaća i ruska agencija za rad i zapošljavanje nastavljaju razmjenu informacija

U prostorijama Agencije za rad i zapošljavanje BiH održan je sastanak između predstavnika Agencije za rad i zapošljavanje BiH i izaslanstva Savezne službe za rad i zapošljavanje Ruske Federacije.
Gospodarstvo / Posao | 19. 02. 2020. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Agencije za rad i zapošljavanje BiH održan je sastanak između predstavnika Agencije za rad i zapošljavanje BiH i izaslanstva Savezne službe za rad i zapošljavanje Ruske Federacije.

Sastanak predstavlja nastavak suradnje dvije institucije na osnovu Protokola o suradnji dvije institucije.

Na sastanku je bilo riječi o stanju na tržištima rada dvije države, te je direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH, Mr. Muamer Bandić, predstavio pozitivna kretanja na domaćem tržištu rada.

''Koliko god bila različita tržišta rada u našim državama svjesni smo da postoje i mnoge stvari koje su veoma slične: poput problema zapošljavanja mladih ili zapošljavanja teško zapošljivih grupa na tržištu rada. Zbog toga je bitna razmjena iskustava i modela rada jer na taj način unapređujemo rad naših institucija, a samim tim i našu efikasnost na tržištu rada'', rekao je direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH, Mr. Muamer Bandić.

Na sastanku je zaključeno da se razmjena informacija sa tržišta rada i iskustava u radu dvije institucije pokazala kao odlična praksa, te će se ova suradnja nastaviti i u narednim godinama.

U cilju detaljnog upoznavanja sa tržištem rada u BiH, Agencija za rad i zapošljavanje BiH je za predstavnike Savezne službe za rad i zapošljavanje Ruske Federacije organizirala sastanke sa predstavnicima Federalnog zavoda za zapošljavanje gdje je bilo riječi o konkretnim programima na tržištu rada, usmjerenim ka zapošljavanju mladih osoba i osoba sa invaliditetom, te o modelima suradnje sa poslodavcima.

Nakon održanih sastanaka organizirana je posjeta Službi zapošljavanja Bosansko-podrinjskog kantona gdje će biti predstavljen pozitivan primjer suradnje između službe zapošljavanja, obrazovnih institucija i poslodavaca na lokalnom nivou.

Kopirati
Drag cursor here to close