USK

Liječnici još jednom poniženi jer svoja prava moraju tražiti na ulici

Doktori medicine i stomatologije iz Unsko-sanskog kantona (USK) koji su već treći tjedan u generalnom štrajku, danas su u Bihaću organizirali i prosvjednu šetnju gradskim ulicama.
Gospodarstvo / Posao | 04. 03. 2019. u 15:30 Fena
Kopirati
Foto: FENA / Prosvjed liječnika u Bihaću

Liječnici medicine i stomatologije iz Unsko-sanskog kantona (USK) koji su već treći tjedan u generalnom štrajku, danas su u Bihaću organizirali i prosvjednu šetnju gradskim ulicama.

''S obzirom da štrajk ulazi u treći tjedan bez ikakvih pomaka, odlučili smo organizirati i ovu prosvjednu šetnju. Na ovaj način želimo pokazati da se borimo samo za dvije stvari, da se poštuje zakon - Kolektivni ugovor koji se nažalost već četiri mjeseca ne poštuje na način na koji bi trebao i da nam se omogući da ostanemo u našoj zemlji liječiti svoje sunarodnjake, a ne da idemo negdje drugo trbuhom za kruhom'', rekao je predsjednik Sindikata ljekara u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić“ Amir Rekić.

Predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije USK Nedim Kurtagić naglasio je da su doktori u ovom kantonu još jednom poniženi, s obzirom da svoja prava moraju tražiti na ulici.

''Mi ne tražimo ništa drugo, osim poštivanja potpisanog Kolektivnog ugovora, po kojem nam je još u studenom prošle godine predviđeno drugo povećanje plaće. Naravno, danas su tu s nama kolege i iz ustanova u kojima se implementira Kolektivni ugovor, ali nas iz sindikalne solidarnosti podržavaju'', dodao je Kurtagić.

Iz Sindikata su istaknuli kako su prošli tjedan bili na sastanku s kantonalnom ministricom zdravstva, rada i socijalne politike Nerminom Ćemalović, međutim nisu mogli shvatiti i prihvatiti objašnjenja za trenutnu situaciju.

Potvrđeno je kako će se ovaj put ustrajati u zahtjevima, ali i da će se svi liječnici u međuvremenu maksimalno pridržavati Sporazuma o minimumu poslova za vrijeme generalnog štrajka.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati