Sajam zapošljavanja

Organizira se prijevoz za studente iz cijele BiH na JobFAIR '18

Specifičnost Sajma predstavlja direktan kontakt između studenata i poslodavaca.
Gospodarstvo / Posao | 13. 10. 2018. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

EESTEC LC Sarajevo i ove godine organizira sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije. “JobFAIR ‘18 - Iskoristi svoju šansu” jubilarno, deseti put, će se održati 5. i 6. studenog, u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.
 
Tijekom deset godina postojanja JobFAIR je od studentske inicijative izrastao u ozbiljan projekt prepoznat od sve većeg broja studenata i diplomaca, ali i samih kompanija sudionica Sajma. Prošle godine su sudjelovale 23 kompanije, a Sajam je zabilježio posjećenost preko tisuću zainteresiranih studenata, diplomaca, pa i samog nastavnog ansambla fakulteta, te je broj studenata i diplomaca koji su došli do zaposlenja ili željene prakse putem Sajma iz godine u godinu sve veći.
 
Specifičnost Sajma predstavlja direktan kontakt između studenata i poslodavaca. U tijeku dva dana trajanja Sajma posjetitelji, kao i predstavnici kompanija, imaju priliku steći mnogobrojna nova iskustva. Informacije o tome što  poslodavci očekuju, te koje je vještine potrebno usavršiti za uspješan rad u struci, posjetitelji mogu dobiti iz prve ruke kroz neformalni razgovor sa predstavnicima vodećih kompanija u BiH i šire.

Članovi EESTEC LC Sarajeva smatraju da kolege iz drugih gradova trebaju imati istu mogućnost kao studenti iz Sarajeva, da se informiraju o tržištu rada u našoj zemlji i kroz izravan kontakt sa kompanijama saznaju na kojim aspektima osobnog i profesionalnog profila trebaju raditi kako bi nakon studija mogli izgraditi uspješnu karijeru, te zbog toga je pokrenuta inicijativa organiziranog prijevoza studenata tehničko-tehnoloških fakulteta iz Mostara, Tuzle, Banja Luke, Istočnog Sarajeva, Zenice i Bihaća, koji će posjetiti JobFAIR, priopćili su organizatori.

Broj studenata koji će organiziranim prijevozom moći doći na JobFAIR bit će ograničen, a krajnji rok za prijave je 27.10.2018. godine. Svi zainteresovani studenti i diplomci mogu se prijaviti ovdje.

Predstavnici kompanija sudionica Sajma imat će priliku steći uvid u stručnost mladih ljudi i njihovu spremnost da budu konkurentni na sve zahtjevnijem tržištu rada. Jedna od mogućnosti koju pruža JobFAIR je ostavljanje biografija u CV bazu, kojoj kompanije sudionice Sajma imaju pristup tijekom čitave godine. U JobFAIR bazi trenutno se nalazi oko 3000 biografija, a svaku od njih je moguće naknadno ažurirati i dopuniti.

Popratne aktivnosti predstavljaju značajan aspekt Sajma. U tijeku dva dana trajanja Sajma održat će se prezentacije putem kojih će se predstaviti kompanije sudionice Sajma, zatim CV/LinkedIn radionica, OST (Open Space Technology) radionica i veoma popularna CSD (Career Speed Dating) radionica.

Kopirati
Drag cursor here to close