Život se vraća u normalu

Croatia Airlines počeo djelomičnu obnovu zračnog prometa unutar Hrvatske

Na današnjoj jutarnjoj rotaciji Zagreb – Split – Zagreb prevezeno je ukupno 60 putnika, a na rotaciji Zagreb – Dubrovnik – Zagreb također 60 putnika ukupno.
Gospodarstvo / Posao | 11. 05. 2020. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sukladno praćenju epidemiološke situacije i odlukama nadležnih javnozdravstvenih i zrakoplovnih institucija, kao i Odluci Kriznog stožera nacionalnog avioprijevoznika, Croatia Airlines današnjim letovima iz Zagreba u Split i Dubrovnik krenuo je s djelomičnom obnovom zračnog prometa unutar Hrvatske.

Od danas zrakoplovi Croatia Airlinesa na linijama Zagreb – Split – Zagreb i Zagreb – Dubrovnik – Zagreb lete dvaput na dan, ujutro i navečer, a ovisno o razvoju epidemiološke situacije i budućim mjerama Nacionalnog stožera i nadležnih institucija, očekuje se postepeno uvođenje dodatnih letova u domaćem prometu, a zatim i u međunarodnom prometu u kojem se trenutno obavlja jedan dnevni let Zagreb - Frankfurt - Zagreb.

Na današnjoj jutarnjoj rotaciji Zagreb – Split – Zagreb prevezeno je ukupno 60 putnika, a na rotaciji Zagreb – Dubrovnik – Zagreb također 60 putnika ukupno. Putnici su tom prigodom izrazili zadovoljstvo ponovnom uspostavom zračnih veza između Splita i Dubrovnika s glavnim gradom Hrvatske nakon mjesec i pol dana.

''Kao važan dio hrvatske prometne infrastrukture danas smo pokrenuli domaći zračni promet povezujući Zagreb sa Splitom i Dubrovnikom.

To posebno raduje u kontekstu nade za skoro uvođenje i drugih odredišta. Istovremeno pred nas postavlja i veliku odgovornost jer nam je zdravlje i sigurnost naših putnika i zaposlenih uvijek na prvome mjestu.

U danima koji slijede nastavit ćemo pratiti epidemiološku sliku i upute svih nadležnih institucija te ćemo naše poslovanje, odnosno opseg letenja prilagođavati razvoju situacije te u svakom trenutku pružati podršku koja se od nacionalnog avioprijevoznika s pravom i očekuje'', naglasio je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa, nakon slijetanja zrakoplova iz Splita u Zračnu luku Franjo Tuđman

''Croatia Airlines, najveći poslovni partner, danas je započeo letenje prema Splitu i Dubrovniku što nas iznimno veseli. Vjerujemo da je ovo tek početak ponovne uspostave prometa na svim linijama Croatia Airlinesa iz Zagreba na radost svih nas i naših putnika. Putnički terminal zračne luke pripremljen je za promet, u skladu sa svim propisanim mjerama za zaštitu zdravlja svih naših putnika i zaposlenika. Nadamo se što bržoj normalizaciji prometa i dobrim prometnim rezultatima u nadolazećem mjesecima'', izjavio je Huseyin Bahadir Bedir, Predsjednik uprave Međunarodne zračne luke Zagreb.

Podsjetimo, od 4. svibnja ove godine na svim letovima Croatia Airlinesa obvezno je korištenje zaštitnih maski ili pokrivala za lice, a tvrtka će, kad god to bude moguće, primjenjivati i pravilo rasporeda sjedenja u putničkoj kabini uz osiguravanje minimalne tjelesne udaljenosti između putnika.

Treba naglasiti i da su zrakoplovi opremljeni visokokvalitetnim filterima za pročišćavanje zraka u putničkoj kabini koji se uz konstantan protok dovodi iz atmosfere, a zrak u putničkom prostoru cirkulira vertikalno.

Kopirati
Drag cursor here to close