Prvo radno iskustvo

Čapljina: Četrdeset pripravnika sjelo na radna mjesta

Svi su raspoređeni u institucije koje su na području općine Čapljina - Općina Čapljina, Dječji vrtić Čapljina i Dom za stare i nemoćne Domanovići.
Gospodarstvo / Posao | 02. 07. 2018. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četrdeset pripravnika započelo je u ponedjeljak ujutro radni odnos u institucijama Općine Čapljina. 

Od toga njih 36 je sa višom i visokom stručnom spremom, a četiri sa srednjom stručnom spremom.

Svi su raspoređeni u institucije koje su na području općine Čapljina - Općina Čapljina, Dječji vrtić Čapljina i Dom za stare i nemoćne Domanovići.

''Ovo je prvi dan vašeg pripravničkog staža, i ja vjerujem koliko vam je to važno, jer u svim natječajima za radna mjesta glavna stavka jeste godina dana radnog iskustva. Upravo to je ono što ćete vi sada odraditi. Nažalost, malo je subjekata zainteresirano da vas uzme za pripravnike, uglavnom to rade državna administracija i javna poduzeća, jer treba vam dati plaću i doprinose, i naučiti vas nešto. Svi to shvaćaju kao teret, a nama je ovo deseta godina zaredom da uzimamo pripravnike. Lani je bilo 64, ove godine je nešto manje, 40, ali Općina Čapljina je sama primila više pripravnika nego sve ostale općine zajedno u HNŽ'', istaknuo je načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić prilikom obraćanja pripravnicima.

Po završetku svečanog prijama pripravnici su raspoređeni na svoja radna mjesta.

Kopirati
Drag cursor here to close