YourJob

Čapljina: Mladi dobili podršku za pokretanje vlastitog biznisa

Mladi će dobiti podršku u razradi biznis plana, kao i određena sredstva za pokretanje vlastitog biznisa.
Gospodarstvo / Posao | 22. 01. 2020. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadesetak mladih s područja grada Čapljine nazočio je danas info-sesiji o natječaju za financiranje pokretanja privatnog biznisa ili socijalnog poduzeća programa YourJob.

''Cilj programa je pružiti priliku mladim ljudima u kreiranju svoje budućnosti, razvijanju svojih vještina i sposobnosti kroz pristup profesionalnoj orijentaciji, prvom radnom iskustvu, te kroz mogućnosti za pokretanje vlastitog poduzeća'', rekla je za Bljesak.info savjetnica za zapošljavanje mladih u sklopu Caritasovog projekta YourJob Anita Kožul.

Dodala je i kako natječaj ostaje otvoren do 10. veljače.

''Izabrat ćemo 20 osoba iz cijele Bosne i Hercegovine, a među njima će biti mlad, odnosno projekti iz Čapljine, Mostara i Banja Luke, gdje provodimo info-sesije. Izabrani kandidati će potom proći trodnevnu edukaciju gdje će uz pomoć stručnjaka svoju početnu ideju izgraditi do poslovnog plana. Od svih ideja izabrat će se tri najbolje koje će biti nagrađene financijskom potporom do maksimalno 10.000 KM'', kazala je Kožul.

Foto: Bljesak.info / Anita Kožul

Podršku projektu dala je i Gradska uprava Grada Čapljine na čelu s gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem.

''Naravno da smo kao Gradska uprava podržali ovaj projekt, kao i sve projekte koji su vezani za zapošljavanje mladih. Mi na različite načine pomažemo mladim ljudima i mladim obiteljima, pa ćemo tako ove godine sufinancirati kupovinu stana ili izgradnju kuće za mlade obitelji'', poručio je Vidić.

Foto: Bljesak.info / Smiljan Vidić

Dodao je kako je projekt YourJob jako kvalitetan projekt i kako će koristiti mladima u Čapljini.

''Mladima sigurno treba pomoć, počevši od pisanja projekta, pisanja CV-a pa do kasnijih zahtjevnijih projekata, a upravo to im omogućuje ovaj program s kojim su danas upoznati ovdje u Čapljini'', izjavio je za Bljesak.info gradonačelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić

Kopirati
Drag cursor here to close