USAID i Grad Čapljina

Čapljina: Četiri poduzetnice dobile 40.000 za pokretanje vlastitog biznisa

Novac za pokretanje vlastitog biznisa dobili su Maja Pažin (Salon za njegu kućnih ljubimaca), Marija Limov-Matić (Frizerski salon), Iva Borovac (Kozmetiči salon) i Suzana Vegar (Salon za njegu tijela).
Gospodarstvo / Posao | 28. 10. 2020. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri projekta žena-poduzetnica sa područja grada Čapljine podržana su sa ukupno 40.000 KM od strane USAID-a i Grada Čapljine.

Korisnice su danas potpisale ugovor sa USAID-om i Gradom Čapljina, a tom prilikom su i predstavile svoje projekte novinarima.

Foto: Bljesak.info / Četiri projekta žena-poduzetnica podržana sa 40.000 KM

Marija Limov-Matić od podrške će otvoriti frizerski salon.

''Htjela sam se osamostaliti kako bi ostala u svom gradu i pridonijela svom gradu i još nekome omogućila zaposlenje kroz godinu dana. Ovo je nama mladima veliki vjetar u leđa i ja sam sretna što nam je ovo naš Grad omogućio i neizmjerno sam zahvalna na prilici'', rekla je Marija za Bljesak.info.

''Očekujem da proširim svoj biznis na neki drugi dio, kao što je Akademija za frizere koju nemamo u cijeloj Hercegovini, najbliža je u Sarajevu, a mi za to imamo kapacitete'', dodala je Marija.

Foto: Bljesak.info / Četiri projekta žena-poduzetnica podržana sa 40.000 KM

Mladima je poručila da budu uporni i slijede svoje snove.

Pored Marije, novac za pokretanje vlastitog biznisa dobili su Maja Pažin (Salon za njegu kućnih ljubimaca), Iva Borovac (Kozmetiči salon) i Suzana Vegar (Salon za njegu tijela).

Čapljinski gradonačelnik kaže kako ovaj projekt traje od veljače.

''Mi smo jedan od 9 gradova koji su prošli na natječaju USAID-a. Imali smo niz sastanaka i odabrali korisnice projekta, zajedno sa kolegama iz USAID-a. Prepoznali smo da su ova četiri projekta jako dobre ideje, odnosno nešto što će biti održivo i što će rezultirati samozapošljavanjem i poboljšanjem kućnih proračuna ovih dama, a u vremenu pandemije je svako radno mjesto zlata vrijedno'', rekao je za Bljesak.info Vidić.

Foto: Bljesak.info / Četiri projekta žena-poduzetnica podržana sa 40.000 KM

Naveo je kako se nada da će se ovi biznisi razviti te da će korisnice poticaja otvoriti nova radna mjesta.

Aldin Alić, glasnogovornik USAID-ovog programa podrške marginaliziranim grupama.

''Od 2017. godine radimo s ovim projektom u 27 lokalnih zajednica. Čapljina je u ovom trećem ciklusu jedna od gradova koji smo podržali u razvoju poduzetništva kod marginaliziranih žena. Kriteriji su takvi da jedinice lokalne samuorave se prijave u skladu sa proračunom, odnosno iznosom koji mogu izdvojiti i sa projektima koji su potrebni, nakon čega USAID odabire općine i ide s njima u realizaciju'', rekao je Alić za Bljesak.info.

Do sada je izdvojeno preko 1,7 milijuna KM i podržano 150 biznisa žena za 3 godine.

''Suradnja s gradom Čapljinom i svim jedinicama lokalne samouprave je izuzetna, što nam je jako drago, a nadamo se da ćemo pored ovog programa imati prostor da surađujemo i na ostalim inicijativama'', rekao je Ali-.

Kopirati
Drag cursor here to close