RAK

Brže do besplatnog 0800 broja

Agencija podsjeća da su kod usluge "besplatni poziv" pozivi besplatni za pozivatelja, a cijenu svih poziva plaća korisnik koje je ugovorio ovu uslugu…
Gospodarstvo / Posao | 17. 03. 2021. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH objavila je kako će nastaviti ubrzano razmatrati sve zahtjeve za dodjelu besplatne telefonske numeracije 0800 za pravna lica koja su u sastavu zdravstvenih sustava, humanitarnih organizacija, kao i za ona čija je primarna uloga u borbi protiv pandemije.

Agencija ističe da nisu točne tvrdnje pojedinih medija da procedura za dodjelu dozvola za besplatne brojeve traje dva do tri mjeseca, te navodi da sve zahtjeve ove vrste razmatra u mnogo kraćem roku, polazeći od stupnja prioriteta, efikasnosti i racionalnosti u administrativnom postupku.

"Od početka pandemije Covida-19, Agencija je pristigle zahtjeve za dodjelu besplatnih brojeva zdravstvenim ustanovama u BiH obrađivala u roku od tri do pet dana i izdavala odgovarajuće dozvole, bez obzira na šire rokove predviđene upravnim postupkom", navodi se u priopćenju.

Agencija podsjeća da su kod usluge "besplatni poziv" pozivi besplatni za pozivatelja, a cijenu svih poziva plaća korisnik koje je ugovorio ovu uslugu, odnosno nositelj dozvole za besplatni broj, a podnositelj zahtjeva može biti samo pravno lice.

Od ožujka prošle godine kada je počela pandemija Covida-19, zahtjeve za dodjelu dozvola za besplatnu numeraciju 0800 upućivale su isključivo zdravstvene ustanove sa teritorije Republike Srpske, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close