Vijeće ministara

Biznismeni mogu u BiH, ali pod određenim uvjetima

Istovremeno je omogućen boravak u BiH strancima, članovima uže obitelji (bračni partner, roditelji, djeca, braća i sestre) umrle osobe radi prisustva njenom ukopu
Gospodarstvo / Posao | 21. 05. 2020. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, donio je Odluku o dopunama Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, čime se poslovnim ljudima omogućava ulazak u BiH, kao i obiteljima umrlih radi prisustva ukopu, uz ispunjavanje određenih uvjete.

Odlukom se omogućavaju ulazak i boravak strancu koji u BiH ulazi zbog poslovnih obaveza, pod uvjetom da posjeduje pozivno pismo pravnog lica iz Bosne i Hercegovine koje ga angažira u BiH i potvrdu o negativnom testu na virus SARS-KOB-2 ovlaštenog laboratorija, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska.

Odredbe o zabrani ulaska iz člana 2. ove odluke ne primjenjuju se na državljane BiH koje imaju dvojno državljanstvo te oni mogu ući u BiH sa osobnom iskaznicom izdanom od strane nadležnog tijela BiH, bez obzira na način ulaska u drugu državu iz koje se vraćaju.   

Istovremeno je omogućen boravak u BiH strancima, članovima uže obitelji (bračni partner, roditelji, djeca, braća i sestre) umrle osobe radi prisustva njenom ukopu, najviše 72 sata od trenutka ulaska u BiH, ne računajući eventualno razdoblje izolacije, pod uvjetom da posjeduju dokaze o smrti i srodstvu sa umrlom osobom.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se u Službenom glasniku BiH, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close