Dobra vijest

Bivšim radnicima Laste priznata trećina potraživanja

Ponuđeni prijedlog povjeritelji su jednoglasno prihvatili, te je odmah u četvrtka, 19. studenog, izdano rješenje i započeo proces diobe.
Gospodarstvo / Posao | 20. 11. 2020. u 18:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lijepa vijest za radnike i povjeritelje ''Laste'' d. d. u stečaju - dobit će oko trećine svojih priznatih potraživanja, odnosno plaća!

Kako Radio Čapljina doznaje od Behrije Huseinbegović, stečajne upraviteljice tvrtke ''Lasta'' d. d., u Osnovnom sudu u Mostaru je održano ročište za glavnu diobu.

Na ročištu je je raspravljano o prijedlogu za glavnu diobu. Ponuđeni prijedlog povjeritelji su jednoglasno prihvatili, te je odmah u četvrtka, 19. studenog, izdano rješenje i započeo proces diobe.

Odgovarajući na upit novinara novinara ''Večernjaka'' o potraživanju radnika, stečajna upraviteljica Huseinbegović je kazala:

''Svi radnici koji su uredno prijavili svoja potraživanja i kojima su od strane stečajne upraviteljice, priznata potraživanja dobit će sredstva - neisplaćene plaće u visini od oko 32 posto potraživanja. Uz to bit će uplaćen i dio poreza i doprinosa, koje je pripremila Porezna uprava Federacije BiH, pa će dio radnika moći ostvariti i pravo na mirovinu. Nakon izvršene diobe ide postupak za zatvaranje stečajnog postupka”, naglasila je stečajna upraviteljica Behrija Huseinbegović.

Slučaj stečaja čapljinske ''Laste'' je primjer koji se mora istaknuti što može donijeti poštivanje ekonomskih zakonitosti u tržišnom poslovanju.

Novi kupac ''Violeta'' d. o. o. Grude, platila je, odnosno kupila Lastin brend. Dakle, spašena je tvornica, a dio kolača dobit će i povjeritelji. Valja reći da je postupak stečaja, srećom za Čapljince, i ne samo njih, pokrenula Privredna banka Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close