Suradnja

Bh. poduzetnice se uvezale sa poduzetnicama iz regije

Iz bh. Udruženja 'Poduzetnice IN' Adisa Tufo kazala je da su žene mnogo manje zastupljene u poduzetništvu nego što bi trebale biti.
Gospodarstvo / Posao | 03. 10. 2018. u 14:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednice najutjecajnijih udruženja koja okupljaju žene u poduzetništvu u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini potpisale su u srijedu u Sarajevu sporazum o suradnji čiji  je cilj ohrabrenje žena na veći poduzetnički angažman. 

Misija regionalne inicijative, jedinstvene ne samo u jugoistočnoj Europi, nego i u svijetu, u prvom je redu suradnja među ženama u poduzetništvu četiri države –  Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske. 

Iz bh. Udruženja 'Poduzetnice IN'  Adisa Tufo kazala je da su žene mnogo manje zastupljene u poduzetništvu nego što bi trebale biti. 

''Žene nisu nigdje dovoljno zastupljene, ni u velikim poduzećima, ni u politici, ni u Upravnim odborima. Misija ove regionalne inicijative u prvom je redu suradnja među ženama u poduzetništvu'', naglasila je Tufo. 

Vlasnica i direktorica firme 'Ekspert produkt' iz Zaprešića (Republika Hrvatska) Sanela Dropulić istakla je da se ovdje radi o ''dokazu'' da i četiri majke, četiri supruge, mogu biti uspješne poduzetnice. 

Kazala je da je raduje činjenica da je sve više poduzetnica i u BiH. 

Iz 'Društva Miniaturna – Mala misao, velika djela' prenijeli su ženska poduzetnička iskustva iz Slovenije, a poduzetnica iz Ljubljane Zorica Jakolin naglasila je da je za sve to potrebna volja i upornost. 

Ove nevladine organizacije u četiri države jugoistočne Europe okupljaju više od pet tisuća žena u poduzetništvu, kako vlasnica kompanija i obrta, tako i onih koje razmišljaju o poduzetništvu i aktivno djeluju da bi ostvarile svoje poslovne planove.

Kopirati
Drag cursor here to close