Male plaće

Avaz: Vojsku počeo napuštati i zapovjedni kadar

Odlazak kadrova iz Oružanih snaga postao je zabrinjavajući, nakon što su vojsku, osim vojnika, počeli da napuštaju i dočasnici i časnici
Gospodarstvo / Posao | 16. 10. 2019. u 10:20 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posao vojnika nije lak

Odlazak kadrova iz Oružanih snaga postao je zabrinjavajući, nakon što su vojsku, osim vojnika, počeli da napuštaju i dočasnici i časnici, piše Dnevni avaz.

U Parlamentarnoj skupštini BiH je rečeno ovom listu da je iz jedne brigade za devet mjeseci ove godine otišlo oko 80 profesionalnih vojnih osoba, dok je prošle godine Oružane snage napustilo oko 300 vojnika.

Jedan od razloga su niske plaće, što se može zahvaliti i neradu PS BiH, naveo je isti izvor.

Jedan dočasnik u Oružanim snagama BiH ima plaću od oko 950 KM iako bi ona, prema propisima, trebalo da bude barem za 350 KM viša.

Primanja pripadnika Oružanih snaga su prije deset godina umanjena i više se nisu mijenjala, a po svemu sudeći, do rasta plaća još neće doći, navodi Dnevni avaz.

Osnovicu za obračun plaća zaposlenih u institucijama BiH određuje Savjet ministara svake godine nakon usvajanja proračuna.

S obzirom na to da proračun za ovu godinu još nije usvojen, osnovica za obračun plaća ostale je ista kao i prošle godine 475 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close