Poslovanje

Amerikanci osvajaju Crnu Goru

Gospodarstvo / Posao | 23. 10. 2019. u 09:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zanimanje američkih kompanija za ulazak na crnogorsko tržište stalno raste, objavili su Dnevnim novinama predstavnici Američke gospodarske komore (AmCham), dodajući da u Crnoj Gori trenutno posluje oko 50 kompanija iz SAD-a.

Američke kompanije, kada je riječ o članstvu u AmChamu, čine skoro četvrtinu biznis zajednice i dolaze iz sektora informacijsko-komunikacijskih tehnologija, financija, bankarstva, turizma, nekretnina, farmacije.

''To su Coca Cola Hellenic, Domen, Investment Fund, Philip Morris, Remax, Mastercard, PricewaterhouseCoopers, Oracle, Western Union, Hilton i druge. Neke od njih pokrivaju crnogorsko tržište nastupajući iz zemalja regiona, zato što američke kompanije često posmatraju prostor zapdnog Balkana kao jedinstveno tržište'', rekli su u AmCham-u.

Ističu da o ulasku novih kompanija na crnogorsko tržište svjedoče i najave vlade, odnosno strateških projekata koji će biti realizirani u okviru resornih ministarstava.

''Od početka rada, Američka gospodarska komora je posvećena unapređenju poslovnog ambijenta zasnovanog, prije svega, na vladavini prava, predvidljivosti i transparentnosti, s jasnim ciljem upravo da privuče više američkih investicija'', rekli su u AmCham-u, prenosi RTCG.

Kako su istaknuli, teže i da potencijalne investitore upoznaju s okruženjem i ukažu donositeljima odluka u kom smjeru treba dalje razvijati i poboljšati poslovni ambijent.

Kopirati
Drag cursor here to close