Mostar

Aluminij traži direktora

Na tomu će tragu, 1. veljače 2019. godine, uslijediti propisana objava Javnoga natječaja, s jasno naznačenim uvjetima koje kandidati moraju ispunjavati.
Gospodarstvo / Posao | 27. 01. 2019. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Nadzornoga odbora Aluminija d.d. Mostar, pod predsjedanjem Zdenka Klepića, donijeli su Odluku o raspisivanju javnoga natječaja za izbor direktora Aluminija d.d. Mostar na četverogodišnje mandatno razdoblje.

Na tomu će tragu, 1. veljače 2019. godine, uslijediti propisana objava Javnoga natječaja, s jasno naznačenim uvjetima koje kandidati moraju ispunjavati.

Predmetna je odluka donesena sjednici NO-a, tijekom koje je razmatrana i Odluka sa Skupštine dioničara Društva, održane 11. siječnja 2019. godine, kojom vlasnici odnosno njihovi zakonski opunomoćenici, nisu usvojili Financijsko izvješće Aluminija za 2017. godinu.

''Zaključkom je Skupštine kako je nužno poduzeti korake u smjeru otklanjanja svih utvrđenih nepravilnosti, a osim v.d. Uprave i stručnih službi Društva, aktivnu ulogu u otklanjanju tih nepravilnosti imati i vanjski revizor, kao i članovi Odbora za reviziju Aluminija. Nadalje, razmatrali smo i neovisni pregled poslovanja Aluminija kojeg je napravila međunarodna revizorska kuća KPMG, zajedno s prijedlogom koncepta mjera financijskoga restrukturiranja.

Zaključeno je kako te dokumente Uprava Društva treba žurno dostaviti Vladi FBiH i drugim dioničarima, a sve pobrojane mjere financijskoga restrukturiranja obvezno uklopiti u Plan restrukturiranja tvornice'', komentirao je predsjednik NO-a, dodavši kako je v.d. direktora Aluminija Dražen Pandža upoznao članove Nadzornoga odbora s trenutačnim stanjem u Društvu, priopćeno je iz Aluminija.

Podsjećamo, 11. siječnja imenovan je novi saziv Nadzornog odbora Aluminija, dok je 18. siječnja za predsjednika ovog tijela imenovan Zdenko Klepić.

Također, podsjećamo da je na vrhuncu krize mostarskog poduzeća sadašnji direktor Dražen Pandža rekao u razgovoru za Bljesak.info kako je preuzeo vruć krumpir i kako bi se rado povukao.

Struja s odgodom plaćanja

Podsjećamo, Skupština Elektroprivrede HZHB donijela je na sjednici u Mostaru Odluku o opskrbljivanju električnom energijom Aluminija d.d. Mostar za cijelu 2019. godinu, i to s odgodom plaćanja.

Odluka je donesena velikom većinom nazočnih. No, neki su ovu odluku nazvali samoubojstvom. 

Više o svemu u nastavku, a sve o Aluminiju možete pročitati OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close