Ne bude li kolektivnog ugovora

Zdravstveni radnici obustavljaju rad već idući tjedan?

Prosvjedna šetnja, poštivajući sve epidemiološke mjere, kreće u petak u 10 sati ispred 'stare' Gimnazije.
Gospodarstvo / Posao | 12. 11. 2020. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ovo će biti posljednje upozorenje, a ukoliko se ne potpise novi kolektivni ugovor, mi ćemo biti prisiljeni idući tjedan donijeti odluku o generalnom štrajku - potpunu obustavu rada u HNŽ", kazao je za BH Radio predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu HNŽ Dalibor Vuković.

"Ovime želimo pritisnuti političke vlasti i sve one koji su zaduženi za provedbu zakona, da sjednu s predstavnicima radnika, da dogovorimo kolektivni ugovor i da ga potpišemo na obostrano zadovoljstvo", kazao je Vuković.

Prosvjedna šetnja, poštivajući sve epidemiološke mjere, kreće u petak u 10 sati ispred 'stare' Gimnazije.

Prosvjednici, iz oba sindikata, će se kretati preko Rondoa do zgrade Vlade HNŽ gdje će se održati press konferencija za medije.

Nakon toga će prosvjednici krenuti duž Avenije, pa ponovno do Ronoda.

Podsjećamo, Reprezentativni nezavisni strukovni sindikat uposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu HNK održali su u četvrtak polusatni štrajk upozorenja i prosvjednu šetnju ulicama Mostara, nezadovoljni zbog nepotpisivanja novog kolektivnog ugovora te, kako su kazali, bahatog odnosa vlasti prema zdravstvenim radnicima.

Županijski ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica rekao je novinarima da je Vlada HNŽ sindikatima poslala zaključak u kojemu je definirala prijedlog koji se odnosi na povećanje koeficijenata složenosti poslova u istom postotku kojima je to ranije dano Sindikatu doktora medicine i stomatologije te da je on sindikatu pisao kako od njih nisu dobili službeno očitovanje da li oni prihvaćaju taj prijedlog Vlade. Ustvrdio je i kako je u zaključku jasno napisano što im se nudi.

Kopirati
Drag cursor here to close