Popuštanje mjera

U Sarajevu se od ponedjeljka otvaraju bašte kafića

Ugostitelji će se morati pridržavati ranije propisanih mjera koje se tiču razmaka stolova, ograničenog broja gostiju, redovne dezinfekcije i nošenja maski.
Gospodarstvo / Posao | 10. 04. 2021. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Kantona Sarajevo donijela je odluku o ublažavanju lockdowna. Popuštanje restriktivnih mjera stupit će na snagu od ponedjeljka, 12. travnja.

Prema odluci kafići i restorani će od ponedjeljka moći usluživati goste u otvorenim baštama i na terasama.

Ugostitelji će se morati pridržavati ranije propisanih mjera koje se tiču razmaka stolova, ograničenog broja gostiju, redovne dezinfekcije i nošenja maski.

"Uz uvjet da je prostor otvoren s najmanje tri strane, bez obzira da li je navedeni prostor natkriven, uz vidljivo obilježavanje stolova za sjedenje, prisustvo maksimalno 4 (četiri) osobe za jednim stolom i uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera", navode iz Vlade KS.

Ostale restriktivne mjere koje se tiču rada ugostiteljskih objekata u unutrašnjosti objekata ostaju na snazi.

Od ponedjeljka će biti dozvoljen rad i teretanama, samo za individualne treninge, te bazenima i sportskim centrima samo za profesionalce odnosno natjecatelje.

"Dozvoljava se rad fitness centara i teretana isključivo za individualne treninge računajući da je za svaku osobu potrebno 7 metara kvadratnih, a ne više od 20 osoba. Dozvoljava se rad wellness i spa centara računajući da je za svaku osobu potrebno 7 metara kvadratnih, a ne više od 20 osoba", priopćeno je.

Odgojno - obrazovni proces odvijat će se prema do sada važećem modelu - online. Kladionice za sada ostaju zatvorene.

Policijski sat za sada ostaje od 21 do 5 sati, kao i ostatku Federacije BiH s obzirom na to da o tome odlučuje federalna razina.

Kopirati
Drag cursor here to close