Sindikati demantiraju SKB

Vraćamo normalne preglede tek kad potpišemo kolektivni ugovor!

Članovi Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. prosinca prošle godine nalaze se u generalnom štrajku.
Gospodarstvo / Posao | 16. 02. 2021. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezavisni sindikat SKB Mostar u povodu najave iz mostarske bolnice o povratku redovnih pregleda pacijenata odnosno hladnog programa obavještava javnost i posebice naše pacijente da će do normalizacije stanja i početka redovnog rada specijalističkih ambulanti doći tek nakon što Nezavisni sindikat SKB-a potpiše sa Vladom HNŽ kolektivni ugovor.

"U ovom trenutku na snazi je štrajk zdravstvenih radnika širom HNŽ koji se provodi u punom kapacitetu", kazao nam je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Ivica Anić.

Podsjetimo, oko dvije i pol tisuće članova Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. prosinca prošle godine nalazi se u generalnom štrajku.

Sindikalisti traže povećanje plaća i novi kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva.

Kopirati
Drag cursor here to close