Javni poziv

650 pripravnika želi u Vladu HNŽ-a

Vlada je uputila poziv gradonačelnicima i načelnicima općina i gradova odnosno vlastima u jedinicama lokalne samouprave da se aktivno uključe u ovaj program...
Gospodarstvo / Posao | 08. 11. 2021. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Javni poziv Vlade Hercegovačko-neretvanske županije za prijam vježbenika u županijska tijela uprave, upravne organizacije i druge službe, tijela i institucije HNŽ-a, zaključno s današnjim danom odnosno istekom roka za podnošenje prijave, javilo se više od 650 kandidata na raspisanih 100 vježbeničkih mjesta, objavila je županijska vlada.

''Svake godine raste pritisak na županijske resore, tijela i institucije, što je posebno razvidno o omjeru ovogodišnjih brojki potražnje i objektivne mogućnosti za prijem kandidata'', navela je Vlada HNŽ-a dodajući kako želi da se ''što većem broju mladih visokoobrazovanih ljudi omogući stjecanje prvog radnog iskustva odnosno realizaciju vježbeničkog staža''.

U priopćenju za javnost Vlada je uputila poziv gradonačelnicima i načelnicima općina i gradova odnosno vlastima u jedinicama lokalne samouprave da se aktivno uključe u ovaj program i tako pomognu vježbeničko zapošljavanje kandidata koji dolaze s prostora njihovih gradova i općina.

''Vlada će, kao i dosad, u okviru svojih mogućnosti pružiti maksimalnu moguću potporu mladima, ali je nužno rasterećenje ovog pritiska kako ne bi toliki broj kandidata koji žele dobiti mogućnost za stjecanje prvog radnog iskustva, u konačnici bio odbijen. Skrb za mlade visokoobrazovane osobe u vrhu je prioriteta rada županijske vlade. Međutim, ta su nastojanja zajednička odgovornost i viših i nižih razina vlasti, a pristigli broj zahtjeva svjedoči potrebu zajedničkog djelovanja HNŽ-a s gradovima i općinama. Vlada od predstavnika vlasti u jedinicama lokalne samouprave, onih koji to dosad nisu učinili, očekuje da se uključe u ovaj proces, da planiraju ciljana proračunska sredstva za ovu namjenu i tako, zajednički, što većem broju mladih omoguće jednogodišnji vježbenički angažman, što otvara vrata njihovom budućem zapošljavanju odnosno ostanku na ovim prostorima'', navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close